Saját KB bal
Saját KB jobb

Hős lett a kövekkel megdobált kutyából

18 hónappal azt követően, hogy a nyugat-bengáli rendőrség megmentette a sérült ebet, fény derült a kövekkel megdobált kutya különleges képességeire.

A www.news18.com beszámolt róla, hogy a szóban forgó eb, Asha (neve hindiül reményt jelent), vérző sebekkel került a rendőrség gondozásába – azután, hogy néhány rosszindulatú gyerek kövekkel dobálta meg. A rendőrségen dolgozók számára nem is volt kérdés, hogy magukhoz veszik őt. De nem csak otthont, hivatást is találtak neki. Felfedezték ugyanis, hogy Asha a németjuhászokhoz és labradorokhoz hasonlóan rendkívül kifinomult szaglással rendelkezik. Így „állományba helyezték” a rendőrség 30 tagú bomba- és drogkereső egységénél.

Sajal Mondal, a kiképző akadémia vezetője, látva, hogy a befogadott négylábú milyen jó eredményeket ért el az előzetes teszteken, ledöbbent az eb hihetetlen képességein. Asha ugyanis jobban teljesített, mint sok törzskönyvezett társa, ráadásul futási sebességét és ugróképességeit tekintve is remekül vette az akadályokat. Keverék kutya eddig nem ért el hozzá hasonló eredményt a bomba – és drogkeresésben, Asha az első, aki nem fajtatiszta ebként került be a négylábúak nyugat-bengáli elit alakulatához.

kutyabarat kutyabarát

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.news18.com

Kép: AFP

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...