Saját KB bal
Saját KB jobb

Azt hitték kutyát mentenek a fagyos folyóból, aztán jött a meglepetés

Észtországban a Sindi-gát környékén pár munkás, akik éppen a gáton dolgoztak, észrevették, hogy a fagyos folyóban egy kutya küzd a jégtáblák között, és képtelen kikecmeregni onnan.

Azonnal a segítségére siettek és elkezdték törni a jeget előtte, hogy ki tudjon úszni a partra. Közel 100 métert sikerült is leúsznia, de ahogy a part közelébe ért, a kimerültségtől és a lehűléstől már egyáltalán nem maradt ereje elérni azt. Így a munkások kihúzták a partra a majdnem élettelen testet, egy törölközőbe csavarták és azonnal berakták az autójukba, hogy felmelegítsék a teljesen fagyos állatot. Az egyik ember elmondása szerint miközben cipelték a kocsihoz, már érezték, hogy egy viszonylag nehéz, nagy testű kutyával van dolguk, de még mindig nem sejtettek semmit.

kutyabarat kutyabarát

A kocsiban békésen feküdt megmentője lábán, akik egy közeli állatorvosi klinikára szállították. A klinikán viszont hamar kiderült, hogy nem egy kutyát, hanem egy fiatal, nagyjából 1 éves farkast mentettek ki a folyóból.

kutyabarat kutyabarát

A farkas sokkos állapotban volt, a kihűlés miatt vészesen alacsony vérnyomással. A kezelésnek köszönhetően azonban viszonylag gyorsan kezdett magához térni és hamar visszanyerte erejét. Mielőtt visszaengedték a vadonba, kapott egy nyomkövetőt, melynek jelzései szerint már az első nap 70 km-et tett meg és valószínűleg visszatalált oda, ahonnan elindult a nagy kalandra.

kutyabarat kutyabarát

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: goodnewsnetwork.org

Fotók:  Estonian Union for the Protection of Animals 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...