Nem engedtek fel egy fél éves kutyát a buszra jegy nélkül – gazdája felháborodott és felültette az ülésre

Wales – Heidi Lewis azt hitte, a sofőr viccel, amikor nem engedte fel máshogy a buszra, csak ha kedvencének – a fél éves francia bulldognak is vesz jegyet. A hölgy megsértődött, így kényelembe helyezte kedvencét, hogyha már jegyet kellett váltania, utazzon kellemesen. A lány arra hivatkozik, hogyha a babák ingyen utazhatnak, akkor a kölyökkutyák miért nem. Az internetet megosztotta a történet.

 

A gazdi szerint nem azon a 90 penny-n múlik a dolog, amit ki kellett fizetnie, ez elvi kérdés. Kutyája, Chanel még csak 6 hónapos, ráadásul kistestű eb, így nem is gondolta volna, hogy nem fogják felengedni a buszra jegy nélkül.  

Mikor a sofőr mégis kifizettette vele a jegy árát, a gazdi úgy feldühödött, hogy a francia bulldog babát maga mellé ültette az ülésre. Fotója körbejárta a sajtót, erősen megosztva az embereket: „Ha fizettél a jegyért, jár egy ülés, babám” felkiáltással tette ki a dühös gazdi a képet, ami többtízezer megosztást és hozzászólást eredményezett.

Heidi saját bevallása szerint még soha nem fizetett kutyája után jegyet, és bár tudja, hogy ez a szabály, de mégis arra hivatkozik, hogyha a kisbabák ingyen utazhatnak, akkor a kölyökkutyák miért nem.

– Amikor a sofőr azzal jött, hogy fizessek a kutyám után jegyet, csak nevettem, azt hittem, viccel, úgyhogy tovább mentem. – mesélte a lány. – utánam szólt, és közölte, hogy komolyan mondta. Mondtam neki, hogyha fizetnie kellett a jegyért, akkor bizony kap egy ülést is. Sokkolt az eset: ha nem foglal el ülést, akkor miért kell utána fizetni? A kisbabáknak sem kell. 1 font a gyerekemnek a buszjegy, csak 10 penny-vel olcsóbb a kutyáé. –

Végül is az eset nem végződött vitával, a sofőr csak mosolygott egy jót, ahogy Chanel végig ülte az utat az ülésen és boldogan nézelődött. Furcsa módon Heidi egész családja és baráti köre szintén azt erősítette meg, hogy még sosem kellett fizetniük a kutya utaztatása után. Azonban az interneten a gazdikat igen csak megosztotta a poszt, hogy jogos-e a kutyák után elkért viteldíj és vajon fel szabad-e őket engedni az ülésekre.

Még egy buszsofőr is kommentelt a poszthoz, aki azzal indokolta, hogy soha nem kér jegyet a kutyák után, hogy sokszor tisztábbak és rendesebbek, mint sok ember. Más arra hivatkozva adott igazat Heidi-nek, hogy ha érvényes jegye van, jár neki az ülés.

A busztársaság weboldalán a szállítási feltételek szerint: „Egy a tulajdonossal utazó, jól viselkedő kutya vagy más kisállat, amely nem jelent veszélyt vagy kellemetlenséget más utasok számára, utazhat a buszon, a járművezető pedig ésszerűen eldöntheti, hogy a buszon melyik állatot szállítják a leginkább megfelelően. Viteldíjat fel lehet számolni a kutyáknak.” A dél-Walesi Stagecoach szóvivője ekképp nyilatkozott: – A kutya viteldíj már évek óta érvényben van, és hozzájárul a buszaink belső terének tisztításához. Szabályzatunkban nem állt be változás. A segítő kutyáknak nincs díja. – 

 

Cikkajánló:

Incidens a BKV buszon

Érdemes lenne újra szabni a kutyás tömegközlekedési szabályokat a dugók csökkentésére?

44 bliccelő ebet kaszáltak el tavaly a BKK ellenőrök

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...