Idősek otthona fogadta örökbe az idős kutyát, miután gazdája elhunyt

Izzy tavaly költözött be az idősek otthonába szeretett gazdájával. Mindenki összebarátkozott az ebbel, főleg, mert maga is szenior korú volt, így hamar beilleszkedett a közösségbe. Azonban gazdája nem sokkal később elhunyt, így az eb jövője kérdésessé vált. Az otthon lakói azonban egy csapásra megoldották a kérdést.

 

A Tennessee-beli Brookdale Kingston idősek otthona önmagában is szimpatikus hely, amikor a vezetőség megengedte, hogy Izzy beköltözzön gazdijával együtt. Az akkor 10 éves eb viszonylag hamar megbarátkozott a környezettel, és a lakók is boldogan elfogadták a kutya jelenlétét.

Egyre inkább elnyerte mindenki szeretetét, hiszen maga is idősödő korban volt, így temperamentuma tökéletesen illett az otthon lakóihoz. Néha gondot okozott neki a mozgás, és a látása sem volt már tökéletes, de ennek ellenére a benne lévő szeretet és kedvesség mit sem csökkent. Alkalomadtán körbe látogatta az ott élőket és a dolgozókat is, beköszönt az irodákba, részt vett a rendezvényeken, így hamar aktív tagja lett a közösségnek.

Az otthonban élők Izzy lelki erejét is megérezték a mindennapokban, hiszen jelenléte nyugtatólag hatott a sokszor magányos idősekre. Képes volt bárkit felvidítani és kimozdítani a szürke, passzív hétköznapokból.

Izzy élete azonban egy csapásra megváltozott, amikor gazdája elhunyt. Nem volt tisztázott, mi lesz vele ezután, mivel tulajdonosának rokonai közül egyetlen ember sem tudta vagy akarta magához venni. Kora miatt pedig szinte esélytelennek látszott, hogy egy menhelyről vagy állatvédelmi szervezettől valaha új gazdihoz kerülhetne.

Az otthon lakói azonban annyira ragaszkodtak Izzy jelenlétéhez, hogy nem engedhették meg, hogy elkallódjon az örökbe fogadás útvesztőjében. Így egyöntetűen úgy határoztak: maga az idősek otthona fogadja örökbe az egyedül maradt kutyust.

Izzy azóta is ott él békében és biztonságban. Munkája is lett, hogy ne feledkezzen bele az időskori passzivitásba: ő lett az otthon hivatalos vendégfogadója: üdvözli az újonnan érkezőket és a vendégeket, sőt, még magát a helyet is vele reklámozzák. Mindenki nagyon szereti, és ő is elárasztja boldogsággal a helyet. Kívánni sem lehet ennél jobb, mindkét fél számára nyertes helyzetet, és becsülendő a vezetőség, valamint az ott élők és dolgozók nyitottsága. Annyira megváltozott az idősek élete, hogy rendszeresen eljárnak a helyi menhelyre is.

 

Nem kell külföldre menni, hogy hasonló példát lássunk:

Idősek segítik értelmi sérültek kutyás terápiás képzését

Idős menhelyi kutyust fogadtak örökbe az idősek otthonába

 

További megható történetek:

Élete végéig ingyen kapja a sajtburgert az étteremből a halálos beteg kutya

Egy hölgy hospice házat nyitott saját otthonából és minden haldokló kutyának teljesíti a bakancslistáját

A halálos beteg kölyökkutya az idősek otthonában találta meg a békét utolsó hónapjaira

Idősek otthona kutyáknak Japánban

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
Fotók: Brookdale Kingston

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...