Saját KB bal
Saját KB jobb

Kitüntetést kapott a kutya a tűzoltó parancsnoktól, aki kimentette fuldokló társát a medencéből

Mesa, Arizona – Az egész világot bejárta a felvétel, ahol egy kutya látható, amint kimenti a medencéből négylábú társát. A parton rohangáló eb rögtön érezte, barátja sürgős segítségre szorul. A helyi tűzoltóság végül kitüntette hősies viselkedéséért. A kutyáknak természetes velejárója a segítségnyújtás, pár napja gazdáját mentette meg a halálos kígyómarástól egy bátor eb, és nem ők az egyetlenek.

 

A hős vízimentő

Áprilisban történt az eset, mikor Remusnak, a labradornak köszönhetően nem történt tragédia. A másik kutya, Smokey véletlenül beleesett a medencébe, és képtelen volt kijutni. A család elmondása szerint Smokey nem egy jó úszó, így biztos a sokk is rontotta az esélyeit, amit a vízben átélt. Barátja, Remus egy ideig idegesen toporgott a parton, várva, hogy Smokey végre találjon egy jó utat kifelé, de amikor látta, hogy társa nem képes egyedül kijutni, azonnal cselekedett.

Beugrott a medencébe, és hátulról úszás közben tartott bakot Smokey-nak, hogy az ki tudjon jutni a medence partjára. A két kutya gazdája, Kayla Becerra tette közzé a megható videót, hogy megmutassa: milyen jószívű kiskedvence van.

Az városi tűzoltó parancsnokság is látta a felvételt, így elismerésüket kifejezve nyilvánosan kitüntették a hősies ebet jótettéért. Természetesen kapott egy nagy zsák jutalomfalatot, hogy ő is kapjon valami hasznosat. A rendezvényt arra is felhasználták a tűzoltók, hogy néhány hasnos vízi tippet adjanak az embereknek a nyárra a balesetek elkerülése érdekében.

 

Kígyótámadás

Pár napja, szintén Arizonában újabb hőst avattak: Paula Godwin éppen kutyáját sétáltatta, mikor szembekerült egy csörgőkígyóval. Kutyája, Todd egy pillanatig sem gondolkozott: azonnal rávetette magát a kígyóra.

Sajnos a bátor ebnek nem sikerült elkerülnie a marást, így gazdája azonnal kórházba rohant vele. Szerencsére hála a gyors és szakszerű ellátásnak, Todd életben maradt, és azóta hősies tette miatt világhírnek és általános közmegbecsülésnek örvend.

 

Nem ők voltak az első hős kutyák, történelmünk és jelenünk is tele vannak négylábú hősökkel:

A család pit bullja több mint két napig őrizte az erdőben a két éves autista kislányt, hogy életben maradjon, majd hazavezette

Megtámadta a rablót a kutya, aki kezet emelt 86 éves gazdájára

4 golyót kapott a hős kutya, hogy megmentse tinédzser gazdáját a betörőktől

A hétköznapi kutya hősök köztünk járnak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: wric.com, usatoday

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...