Saját KB bal
Saját KB jobb

Kezdetét vette a Kutyabarát Balaton szezon – számos új kezdeményezéssel

A szakma érintettjei egy ünnepélyes balatoni szezonnyitó alkalmával 2018. május 24-én, csütörtökön, Balatonlellén számoltak be a kutyásokat érintő újdonságokról, hogy megismertessék a gazdikkal a 2018-as sokszínű balatoni kutyás életet. A kutyatulajdonosok már tavaly is saját, számukra készült térkép segítségével keresgélhettek a kutyabarát szolgáltatások, lehetőségek között, idén már egy egész magazin lesz útitársuk a nyári kalandokban – természetesen kedvencük mellett.

A rendezvény célja – már hagyományosan – a balatoni kutyás szezon megnyitója volt, ahol a Kutyabarát Balaton munkatársai beszámoltak az idei Balatont és környékét érintő kutyás – kutyabarát kezdeményezésekről, együttműködésekről, amelyek száma szerencsére évről évre nő.


Barabás Ébvi a meghívott szakértőkkel (Fotó: Kajetán Jácint)

A tavalyi Kutyabarát Balaton Élménykalauz most megújult formában segíti majd a gazdikat, de idén egy 72 oldalas ingyenes magazin mellékleteként jelentkezik. Az ország számos pontján megtalálható Kutyabarát Balaton Magazinban minden kutyatulajdonos megtalálja majd a maga számára hasznos tartalmat: cikkeket a kulturált és felelős kutyatartásról, interjúkat sztár gazdikkal, kutyás túraútvonalakat a Balaton mentén, de lesz benne receptrovat, kuponoldal, szállás-, étterem- és programajánló is.


Kutyabarát Balaton Magazin és Térkép – keresd a tourinform irodákban és terjesztési pontjainkon!

A felelős gazdik, éljenek a világ bármely táján, fontos, közös ügynek tartják, hogy átadják az életérzést, amelytől ők gazdagabbnak érezhetik mindennapjaikat, de főleg, hogy példát mutassanak kutyás és nem kutyás közösségeknek egyaránt. Ezt az életcélt vallja Sziládi-Kovács Tibor is, a Kutyabarát.hu és a Kutyabarát Balaton Élménykalauz alapítója. – Cserébe csak egy kis teret várnak a kutyások, ahol ugyanúgy jól érezhetik magukat, mint nem kutyás társaik – csak ők kedvencükkel együtt. Ideje még inkább a Balatonban is gondolkodni, mostantól minden adott, hogy egy fantasztikus, közös nyaralást szervezzenek kedvenceikkel együtt – zökkenőmentesen. – mondta el a Kutyabarát Balaton Magazin kiadója.


Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója (Fotó: Kajetán Jácint)

Nagyon szimpatikus számomra, hogy a Balatoni Kör szinte minden tagja csatlakozott a Kutyabarát Balaton projekthez, az egyesület tagjai kiemelten képviselik a balatoni régió gasztronómiai, borász és most már kutyabarát kultúráját – mondta el a sajtótájékoztató házigazdája Barabás Évi, a Kutyabarát Balaton nagykövete. – Egyre többen keresik fel kutyával a Balatont és környékét, egyre több hely nyitott a kutyások felé és idén már nem csak egy térképen lehet keresgélni a balatoni kutyás szolgáltatásokat, hanem az életmód magazinban számos hasznos információt meg lehet találni.

Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal elnöke az eseményen kiemelte, hogy munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak a felelős kutyatartásra, az állatvédelemre, ehhez kapcsolódóan több szakmai szervezetet, kezdeményezést is támogatnak, így a Kutyabarát Balaton kampányt is.


Dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke (Fotó: Kajetán Jácint)

Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke bemutatta a szervezet munkáját, céljait, és azokat az élményeket, amelyeket a kutyával érkezőknek tudnak nyújtani a Balaton partján és annak környékén. Sokat változott az elmúlt években a kutyatartók igénye, egyre többen keresnek kutyával is látogatható vendéglátóhelyeket, erre mindenképpen érdemes felkészülni. Számos balatoni vendéglátó- és szálláshely ismeri fel ennek előnyét és hasznát is, így a régió turisztikai fejlődését is nagyban elősegíti a Kutyabarát Balaton kezdeményezés – hangsúlyozta.


Tóth Balázs, Balatoni Kör alelnök (Fotó: Kajetán Jácint)

Szintén idei, egyedülálló újítás, hogy a Művészetek Völgyében külön kutyabarát udvar várja majd a kutyával érkezőket – erről Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgy általános igazgatója számolt be az eseményen. Az udvar, mint programhelyszín ad otthont a szervező Kutyabarát.hu csapatának, akik előadásokkal, hasznos tanácsokkal, játékokkal készülnek, hogy a kutyabarátok kedvében járjanak – tette hozzá.


Oszkó-Jakab Natália, Művészetek Völgye általános igazgató (Fotó: Kajetán Jácint)

A balatoni nyaralás előtt és alatt gondoljunk a vérszívó élősködők csípéseinek elkerülését szolgáló termékek bekészítésére, használatára is, vagyis a szúnyogra valamint az általa terjesztett szív- és bőrféreg elleni védekezésre. A szívférgességet sokkal egyszerűbb és olcsóbb megelőzni, mint a már megbetegedett kutyát kezelni. A Bayer, valamint az állatorvosok, és a média 4 éve elkezdett figyelemfelhívó kampányainak eredménye, hogy a kutyás gazdik 80%-a tud a szívférgesség hazai jelenlétéről, 70%-uk pedig azt is tudja, hogy a szúnyog terjeszti a szívféreg lárváját és a szúnyogcsípés, repellens védelemmel megelőzhető –  mondja Dr. Lukács Zoltán, a Bayer Hungária Kft. kisállatklinikus szakállatorvosa, aki a sajtótájékoztatón részletesebben is beszélt a megelőzés fontosságáról és lehetőségeiről.


Dr. Lukács Zoltán, Bayer Hungária Kft. kisállatklinikus szakállatorvos (Fotó: Kajetán Jácint)

A Kutyabarát Balaton – szezonnyitó sajtótájékoztatónak a BL Yachtclub adott otthont, ami 2016-ban elnyerte az Év Kutyabarát Helye „Vidéki Étterem” kategória közönségdíját, és két egymást követő évben is balatoni különdíjas lett.

 

(Kutyabarát.hu)

Fotók: Kajetán Jácint
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...