Saját KB bal
Saját KB jobb

A Mol 50 töltőállomásán helyez ki ingyenes mikrochip-leolvasókat

Szuper hír kutyabarátoknak és nem kutyásoknak egyaránt: a Vigyél Haza Alapítvánnyal együttműködve a Mol 50 benzinkútján helyez ki mikrochip leolvasókat, amelyeket bárki igénybe veheti, aki egy elkóborolt kutyának szeretne segíteni hazajutni.

 

A Mol már korábban is szimpatikussá tette magát, amikor kutyabaráttá tette a benzinkútjait. Minden évben rengeteg kutya szenved attól, hogy nyáron az autóban hagyják őket, még akkor is, ha ez csak pár percet jelent. A MOL felelős vállalatként nemcsak az úton lévők kiszolgálását tűzte zászlajára, de az utazóközönség figyelmét is szeretné felhívni a felelős állattartásra. Ennek részeként  a vásárlók négylábú családtagjai is betérhetnek a MOL mintegy 450 hazai töltőállomására.

Most a portfolio.hu portálon olvashattuk, hogy újabb intézkedésükkel segítik a kutyásokat – és persze ez azoknak is hasznos lesz, akiknek nincs kutyája, de szívesen segítenek bajba jutott állatokon.

50 benzinkútjukat szerelték fel mikrochip leolvasó készülékkel. Az ingyenesen elérhető eszközökkel könnyedén leolvashatók az utcán talált állatok mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a gazdival.

A hétköznapi járókelőknek kulcsszerepe van az elkóborolt kutyák hazajuttatásában, a chippel ellátott kedvencek minél gyorsabb állatorvosi azonosítása azonban nehézséget jelenthet, főként az esti órákban. Ebben segít a Vigyél Haza Alapítvány 2015-ben létrehozott mikrochip-leolvasó hálózata.

A programhoz csatlakozó új helyszínek listája – köztük a Mol kutak is – elérhetőek a Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor közös, okostelefonra fejlesztett Vigyél Haza kutyakereső alkalmazásában, amelynek a kutyabarát.hu biztosítja a kutyabarát helyeket. 

Az alkalmazás letölthető a Google Play-ről: http://bit.ly/vigyel-haza-app

és az App Store-ból: https://itunes.apple.com/hu/app/vigyel-haza-kutyakereso/id1024531136?mt=8

 

Ezeket is ajánljuk a témában:

Állítólag sokat javult a kutyatartási kultúránk, de szerintünk még nagyon van hova fejlődni

Országossá bővül az elkóborolt kutyák hazajutását segítő mikrochip-leolvasó hálózat

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Portfolio

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok