Saját KB bal
Saját KB jobb

Ki látott már Westiet agárpályán?

A Westiek a köztudatban csak kis kedvencként vannak számon tartva, pedig  terrierek a javából, vadászkutyák, így az ösztöneik erősek és ezt az agárpályán is bizonyították. Május elején került ugyanis megrendezésre a Magyar Westie Fajtamentő Egyesület szervezésében az 1. WRH hegylakós „nyuszifutam” az isaszegi agárpályán. 

Természetesen kezdők lévén elméleti oktatásban is részesültek a sportágról a Lelkes Edzőklub csapata által. Gyakorlatok sorával próbálták bennük az ősi ösztönöket feléleszteni. Volt akinek erre szinte csak másodpercekre volt szüksége, de voltak kevésbé aktív résztvevők is, nekik gyakorolni kell még a „nyúlkergetést”. Még egy látássérült fiatal, mentett Westie is derekasan helyt állt a pályán. Házi versenyt is rendeztek, ahol a leggyorsabb kutyus, a fajtamentés egykori védence lett a leggyorsabb, ő 10mp alatt futotta le a 75m-es távot.  

Összességében mind a kétlábú, mind a négylábú résztvevők remekül érezték magukat és alig várják a folytatást. 

Az egyesület legközelebb még több résztvevőre számít, hiszen fontosnak tartják, hogy a Westies közösséget összetartsák és a mentési munkálatok mellett arra ösztönözzék a Westie gazdikat, hogy minél változatosabban foglalkozzanak, sportoljanak kutyusaikkal.

Aki kedvet érez ahhoz, hogy a kutyusát próbára tegye, kövesse a Westie Rescue Hungary FB oldalát. 

Az esemény oldalahttps://www.facebook.com/events/808871329300094/

A fajtamentés FB oldala: https://www.facebook.com/WestieRescueHungary/

Westie Rescue Hungary

Email: [email protected] Tel: +36 70 941 1009 (csak sürgős esetben)  Honlap: www.wrh.hu Facebook oldal: Westie Rescue Hungary

Magyar Westie Fajtamentő Egyesület 
Bankszámlaszám: 11709057-20001986

CSATLAKOZZ A TÁMOGATÓI KLUBUNKHOZ ÉS SEGÍTS A HEGYLAKÓKON! További információk: tamogatoiklub@wrh.hu

Általános információk: [email protected]

Adományok felajánlása: [email protected]

Jelentkezés örökbe fogadónak: [email protected]

 

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...