Egyelőre a helyi vadásztársaság elnöke sem tudja, ki lőhette le a szendrői család kutyáját

Teljes homály fedi a néhány nappal ezelőtt történt szendrői esetet: körülbelül 500 méterre a házaktól a folyópartnál lőtték le egy család egyik kutyáját séta közben. A vadásztársaság elnöke szerint akkor ún. bérvadászat zajlott a területen, így valószínűleg még kevesebb az esély rá, hogy megtalálják az elkövetőt. Lényegében egyetlen részlet sem ismert az ügyben.

 

A tulajdonos a folyópartra vitte le kutyáit sétálni Szendrőn, egy szálkásszőrű tacskót, és Csutkát, aki számára tragikus véget ért a kirándulás. Az utca végén már a szántóföld kezdődik, oda mentek le járni, fürdeni egyet. A lakóházaktól mindössze 500 méterre lehettek, mikor a gazda két lövés dörrenését hallotta.

Azt, hogy a lövések honnan érkeztek és ki lőtt, senki sem tudja. A tulajdonos csak sejti, hogy a szántóföld szélén álló magaslesről adták le őket.

 A Tények értesülései szerint a gazda a lövés után látta, hogy kutyája csupa vér. Az állat annyira megrémült, hogy hazáig szaladt. Sajnos olyan súlyos állkapocs sérüléseket szenvedett, hogy nem volt értelme szenvedni hagyni, még aznap el kellett altatni.

A környéken élők szerint inkább a kóbor kutyák összefogásával kellene foglalkozni, nem azokra a kutyákra „vadászni”, akik családban élnek. A vadásztársaság elnöke szerint a területen akkor ún. bérvadászat folyt, így még nehezebb megállapítani, hogy mi történt valójában.

– Felvettem velük a kapcsolatot, és megígértem nekik, hogy közbenjárok az ügy tisztázásában. Illetve bármilyen követeléssel, kártérítési dologgal kapcsolatban tudok segíteni, keressenek – mondta el a Tényeknek Szaniszló Máté, a Várdombi Hubertusz Vadásztársaság elnöke. Bár egyetlen részlet sem ismert az ügyben, az elnök biztos benne, hogy nem szándékosan lőtte le az a bizonyos valaki a kutyát. Levélben azóta felhívta a vadásztársaság tagjainak figyelmét, hogy jobban figyeljenek, nehogy hasonló eset előforduljon.

A kutyások egyre inkább félnek, hogy sehol sincsenek biztonságban. Állandósulnak a „balesetek”, ráadásul lesből, távolról az sem látszik, ha egy kutya több méteres kiképző pórázon sétál és nem egymagában. A vadászok egyelőre nem tudtak előállni egy ésszerű megoldási javaslattal, hogy részükről hogy lehetne visszaszorítani a fékevesztett lövöldözéseket. A legtöbb eset ráadásul a lakóövezetekhez közel történik.

 

Rengeteg a következmények nélküli eset:

18+: Hiányzó állkapoccsal és friss sérülésekkel küldhette a fővadász kutyáját vaddisznót hajtani

Felmentették a vadászt, aki lelőtt egy háromlábú kutyát

25 ezer forintos bírság a vadásznak a kilőtt kutya életéért

Vadász lőtt le egy gazdájával sétáló kutyát Budapesten

 

Külföldön is:

Szarvasnak nézte a kutyáit sétáltató nőt a vadász – lelőtte

A kanadai vadász farkasnak nézte és lelőtte a terápiás kutyát

 

Néha pedig fordítva sül el a puska:

Egy kutya meglőtte a vadászt, miután rálépett a puskájára

Újabb vadászkutya lőtte le a vadászt

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: tények

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...