A korábban végletekig elhanyagolt kutya lett az autista fiú legjobb barátja – az év kutyája díjat is elnyerte

Szívszorító látvány volt, ahogy pár éve rábukkantak Xena-ra. A staffordshire terrier mix végletekig lesoványodva várta a halált, mikor megmentették. Miután felépült, legjobb barátja, társa és lelki segítője lett az autista kisfiúnak, Jonny-nak, aki a végletekig szégyenlős volt. Xena-nak köszönheti, hogy kibújhatott a csigaházából. Ők ketten a barátság és az elfogadás jelképei lettek világszerte.

 

A Georgia-ban élő Hickey család négy hónaposan mentette meg a haláltól a kutyát, aki egy menhelyre került be – ennyi idősen nem érte el a súlya a két kilogrammot. Kitartása és az életéért való harca után nevezték el Xena-nak.

 A családnak ár volt két kutyája, de autista kisfiúk, Jonny semmilyen kapcsolatot nem tartott fent velük, furcsa módon életük egyáltalán nem keresztezte egymást. Azonban ahogy Xena-val hazaértek, a kisfiú és a kutya között egy pillanat alatt a lehető legszorosabb barátság alakult ki – mindketten érezték a kapcsolat előnyeit: Xena egy biztos menedéket kapott, Jonny pedig, a fájdalmasan zárkózott, magányos fiú egyszerre kinyílt.   

Azóta nem sokat voltak egymás nélkül, lényegében majdnem minden pillanatot együtt töltenek. Jonny puszikkal és simogatásokkal árasztja el Xena-t, ami egy autista gyermektől fantasztikus teljesítmény.

– Olyan szinteken mentik meg egymást, amelyet ember nem érthet – fogalmaz Jonny édesanyja. – Az első naptól kezdve Xena az ölében ül még az autóban is, és osztja a csókokat neki, Jonny pedig elfogadja, viszonozza. –

Amíg a házifeladat írás vagy az iskolai lét maga volt a pokol Jonny-nak, Xena érkezése után ezek is megváltoztak. Ma már boldogan mesél hétköznapjairól szüleinek, és rohan leckét írni, ha az a jutalom utána, hogy Xena-val lehet.

Pár éve meghívást kaptak az ASPCA állatvédelmi szervezet által megrendezésre kerülő ÉV Kutyája című rendezvényre, amelyen Jonny is részt vett – ez régebben elképzelhetetlen lett volna. Túlesett élete első média interjúján, és felment a színpadra is, hogy begyűjtse az elismerést maga és kutyája számára, hiszen Xena nyerte az Év Kutyája címet. Megható fotó készült a díjátadón, Jonny-ról sugárzik a boldogság és a büszkeség, ami régebben nem volt elmondható.

– Most már nevetés tölti be a házat, míg eddig csend volt. Tudtam, hogy bármennyi pénzt rááldozhatnék terápiára, Xena terápiája megfizethetetlen. –

A család kutyája egy ideje egy 12 éves rákos kislányt is elkezdett látogatni a gyerekkórházban. Jonny szülei arra is használják hatalmas ismertségüket, hogy támogassák az autista gyermekeket nevelőket valamint felszólaljanak az állatkínzás ellen.

– A nevem Jonny, és ő a kutyám. Xena-t nem túl kedves emberek bántották. Én pedig autizmussal élek. Úgy gondolom, tökéletes csapatot alkotunk, hogy terjesszük: legyetek kedvesek az állatokhoz és a gyerekekhez, amilyen én is vagyok – mondja Jonny az egyik kisfilmben.

 

Még többet az autizmusról:

Chilében kutyákkal segítik az autista gyerekeket a fogorvosnál

 Kutyák, akik bekerültek az iskolai évkönyvbe

Az autista kisfiú képzeletbeli barátai tömegével tölthette születésnapját

Amikor egy autista kisfiú találkozik élete első barátjával

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...