A vakvezető kutya minden alkalommal titokban beviszi a kutyafelszerelés boltba vak gazdiját

Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy a terápiás- és segítőkutyák is kutyák, akik fantasztikus szolgálatuk mellett édesek, imádnivalóak és vannak igényeik. Ilyen Thai is, akinek van egy kedvenc állatfelszerelés boltja, és ha arra járnak, nem tud neki ellenállni – akkor sem, ha vak gazdiját kellene máshova vezetnie. Néha győz a szív az ész felett.

 

Thai-t mindenki imádja. Végzi a dolgát feltételek nélkül, szorgalmasan. Végletekig hűséges szeretett gazdájához, kivéve, amikor a plázában vannak. Akkor van egy hely, ahova feltétlenül el kell jutnia.

Danielle (20) és Michele (22) Sykora testvérek. Danielle egyetemista, de a hétvégéket otthon tölti családjával New Jersey-ben. Múlt hétvégén a lányok az apukájuk kíséretében elmentek a bevásárló központba. Ahogy közeledtek a híres bolthoz, az apuka jelezte Michele-nek, hogy figyelje a testvérét és annak kutyáját, Thai-t.

Az édesapa ugyanis biztos volt benne, hogy újra megtörténik az, amit korábban már látott egyszer: Thai nem fogja tudni kihagyni, és bevezeti vak gazdiját a kisállat felszerelés üzletbe. És persze, hogy így történt. Michele azonnal megosztotta a rövid de gyönyörű pillanatokat közösségi oldalán.

– Amikor először történt, csak apu volt velük, és Thai egyszerűen csak besétált a boltba a testvéremmel. Amikor én is ott voltam, apu titokban szólt, hogy figyeljek – ő már tudta, hogy újra ugyanígy fog történni, és tényleg: Thai bevitte magát és Danielle-t – meséli Michele.

Thai mindig is csintalan volt kissé – az első héten, mikor Danielle megkapta őt, Thai szabályosan rávetette magát egy tortára, miközben őt vezette. Kutyája azóta is okos és tele van energiával, gazdája tökéletesen elégedett vele – szerinte inkább ilyen legyen, mint végletekig jól viselkedő. Bevallotta: Thai néha odamegy, ahova szeretne. – Néha bemegy a Starbucks-ba, mert tudja, hogy én is szeretem, és ő is szokott egy kutyachino-t kapni, így mindig reménykedik, hogy újra így lesz. –

Ennek hatására sokan posztoltak hasonló történeteket. Az egyik hölgy azt mesélte, hogy rohamjelző kutyája néha kamu rohamokat jelez, csak hogy jutalomfalatot kapjon. Egy másik lány pedig arról számolt be, hogy vakvezető kutyája mindig bepróbálkozik, hogy a park felé menjenek.

 

Cikkajánló:

38 év börtön után szabadult egy ártatlanul elítélt férfi – kihozták utána a bent nevelt kutyáját is

Szívmelengető képek egy családról: a látássérült férfi, a nyugdíjas és az új vakvezető kutyája

Vakvezető tanulókat keres a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: buzzfeed

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...