Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutya, aki még a szoba sarkaitól is retteg, de a legédesebb módon oldja meg a helyzeteket

Porszívó, tűzijáték, vihar – sok kutya fél tőlük. Most azonban mutatunk egy ebet, aki lényegében mindentől retteg – legyen az a saját farka, egy kábel a földön vagy a szoba egy sarka. Csupán két dolog nyugtatja meg: szerető gazdája és a helikopterezés.

 

Bentley imádnivaló eb, de ún. irracionális félelmekkel küzd: retteg a kábelektől, létráktól, a bejáratoktól, sarkoktól, a fényes padlóktól és még sorolhatnánk. Túlzás lenne azt mondani, hogy megtanulta kezelni a problémáját, de egy egészen egyedi és szeretnivaló módját választotta annak, hogy túljusson azokon a helyzeteken, amelyek őt zavarják.

Vagy inkább visszajusson: ugyanis Bentley azonnal tolatásba kezd, ha számára kellemetlen szituációból kell kifarolni.

Helikopter pilóta gazdája, Bradley Friesen elfogadta kutyája másságát, de álmában sem gondolta volna, hogy saját munkája pont ellenkezőleg fog hatni kutyájára. Egyszer magával vitte egy körre a helikopterrel, kizárólag csak a földön mozogva, és Bentley egyszerűen imádta. Utána egyre merészebbek lettek, így az eb kapott egy zajvédőt a fülére, és már indultak is.  

Bentley a felhők között teljesen ellazul, furcsa módon semmi ijesztőt nem talál a repülésben – ellenben mondjuk egy földön fekvő kábellel. Látszik, hogy teljesen megbízik gazdájában.

Nem tudni, mitől alakultak ki irracionális félelmei, és azt sem, hogy miért képes mégis elfogadni a helikopterezés élményét pozitívnak. Bentley ilyen, ilyennek szerethető.

 

Nem csak ő fél:

A világ legnevetségesebb kutyás fóbiái

A fél világ a kutyán nevet, aki nem akar a hörcsöggel barátkozni – a másik fele pedig nem érti, miért vicces, ha egy kutyát stresszelünk

Az új intelligens kutyaház aranyárban van, de megoldás lehet a petárdától rettegő kutyáknak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...