Az Egyesült Államok rendőrsége mostantól örökbe fogadott kutyákkal is dolgozni fog – főként pit bullokkal

Bár az átlagember fejében már rég összeállt ez a lehetőség, de egyelőre a világ nem volt nyitott rá. Az USA rendőri szervei azonban végre elkezdtek alternatív módon gondolkodni az alkalmazott kutyák képzését illetően, és mostantól az örökbe fogadást is bevonják lehetőségként a drága tenyésztői vásárlás helyett, ha rendőrségi kutyák kiválasztásáról van szó.

 

Sokak számára fantasztikus hír, hogy a világon szinte egyedülállóként az Egyesült Államok rendőrsége szakít azzal a szabállyal, hogy rendőrségi kutyát kizárólag drága pénzért, előre válogatott tenyésztőktől szerez be.

A hír ráadásul duplán örömteli és reményt keltő, ugyanis nem csak arról szól, hogy mostantól az örökbe adás is lehetőségként szerepel a választásban, de a rendőri szervek kimondottan igyekeznek bull típusú kutyákat választani az új rendőrségi kutya állományba, ezzel nagyban segítve a fajta megítélését és az egyedek életben maradási esélyeit.

A rendőrség a szimpatikus lépéssel természetesen saját helyzetét is nagyban javítja, hiszen így dollár ezreket spórolnak meg. Mostantól a helyi menhelyekkel, szervezetekkel lesznek kapcsolatban, hogy a megfelelő kutyákat megtalálják – sokszor akár az altatás elől megmentve őket.

– A rendőrség végre megértette – olvasható a Protect Pit bulls from Breed Specific Legislation (BSL) kampány csoport közösségi oldalán. – Ahelyett, hogy 10-15,000 dollárt (2,5-3,8 millió forint) adnának egy előképzett belga juhász vagy egy német juhászkutyáért, ehelyett végre pit bullokat fognak kihozni a menhelyekről és képezni őket, ők pedig majd bizonyítják magukról, hogy fantasztikus rendőrségi és K9-es katonai kutyák. –  

A kutyák képzését a K9 központi bázisa vállalta, így a rendőri egységekhez már képzetten kerülnek a kutyák – és mindezt teljesen ingyen. Az Animal Farm Foundation alapítvány vállalta, hogy támogatást nyújt a kutyák képzési költségeire a szervezetnek. A program egyébként már két éve zajlik, aminek során 11 pit bullt helyeztek ki rendőri szervekhez, mint narkotikum-, robbanószer- vagy eltűnt személy kereső kutyák.

– Bármelyik kutyában megvan az ösztön, a magabiztosság és a munkakedv, nem a fajta befolyásolja a munkaképességét egy állatnak – magyarázta a döntést Brad Croft, az egyeteme K9 szervezet alapítója.

A fajta helyes megítélését nagyban segíti ez a fajta előrelépés, hiszen hatalmas lehetőség a bizonyításra, hogy ők valójában megbízható, engedelmes és kedves élőlények, nem utolsó sorban pedig fantasztikus munkaerők, amennyiben jó kézben vannak.

 

Ezeket is ajánljuk:

Az örökbeadhatatlan kutya lesz az első siket K9-es

Érdekes kísérlet: egy újságíró egy hétig mindenhova a kutyájával ment – meglepő reakciókkal találkozott

A pit bullja mentette meg a 9 éves kisfiút a betörőtől

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: independent

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...