A kutya a szomszédból két bilétával – „Szeretem néha követni a túrázókat”

Smokey egészen átlagos, hétköznapi kutya. Kivéve, amikor az a legjobb szórakozásának hódol és a washingtoni vízesés környékén kísérgeti a túrázókat. Bilétája figyelmeztet: teljesen normális, amit tesz, gazdái tudnak róla.

 

Scott Brown éppen barátaival indult egy izgalmas kirándulásra Washingtonba, a Teneriffe Falls nevű gyönyörű helyre, ami vízeséséről híres. Arra azonban nem számított, hogy útjukon még egy barát fog csatlakozni hozzájuk, mégpedig Smokey, a fekete önjáró túrakutya. Azonnal szoros barátságot kötöttek ők ketten, így Scott azt is megtudta: Smokey legálisan bolyong.

Scott a Recovery Beyond Paradigm nevű szervezeten keresztül jutott el erre a csodálatos helyre – a szervezet segít a korábban alkohol- és drogfüggőségben szenvedőknek túllépni függőségükön, a túrázással ösztönzik őket arra, hogy újra nyissanak a világ felé.

Ahogy elindultak a kirándulásra, megláttak egy fekete kutyát nem messze az útvonal elejétől. Ebben még nem merült ki ismeretségük, ugyanis a kutya elkezdte követni őket – Scott pedig később megértette: nem követésről volt szó, hanem az eb egész egyszerűen csatlakozott hozzájuk túrájukon.

Sőt, egy idő után még a vezető szerepet is átvette a csapat felett – elől haladt, és ha Scott-ék megálltak pár fotót készíteni, akkor fogta magát, és bevárta őket, majd tovább indult, ha úgy látta, hogy mindenki végzett. .

A vízesésnél végül teljesen összebarátkoztak, Scott ekkor látta meg a két kék bilétát a kutya nyakában, ezekből derült ki, hogy Smokey-nak hívják, de ennél sokkal többet véstek rá a leleményes gazdik.

– Szia, Smokey vagyok. Itt lakom a szomszédban, úgyhogy légyszi ne vigyél el. Szeretem néha követni a túrázókat. –

 

A másikon pedig ez állt: – Ne aggódj, hazamegyek, ha elfáradok. A gazdáim nagyon szeretnek. Köszi, hogy kedves vagy! –

 

Scott szerint Smokey egy igen jól nevelt kutya, egyedül akkor ugatott, mikor a férfi felmászott egy bizonytalan terepre. – Nagyon védelmezőnek tűnt egy olyan emberrel szemben, is, akit csak most ismert meg – mondta Scott.

Smokey végig kalauzolta a csapatot a visszafelé vezető úton is, majd megvárta, míg lecserélték túra ruházatukat és felszerelésüket. – Vakkantott egy kurtát ránk, majd elindult hazafelé – meséli Scott a fantasztikus élményt.

 

Ha még szeretnél mosolyogni:

A tetszhalott kutya és a biciklis fergeteges esete

44 bliccelő ebet kaszáltak el tavaly a BKK ellenőrök

A mentett kutya a világ legédesebb terelő kutyája

A kutya, aki magát buszoztatja a parkba, és a másik, aki elmegy kutyakaját venni

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: petfriendlysites
 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...