38 év börtön után szabadult egy ártatlanul elítélt férfi – kihozták utána a bent nevelt kutyáját is

Lousiniana – 38 év után szabadult a börtönből az a férfi, akit ártatlanul ítéltek el még 1980-ban. Mindvégig küzdött ártatlanságáért, végül DNS teszt segítségével tudta bizonyítani igazát. A börtönben születésétől kezdve nevelt egy labrador kölyköt. Most újra találkozhattak egymással.

 

1980-ban, 21 évesen Malcolm Alexandert életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték nemi erőszakért. Első naptól kezdve küzdött azért, hogy bizonyítsa: ártatlanul került oda. Bár sorsát elfogadta, de nem adta fel, hogy egyszer elfogadják majd igazát.


Malcolm középen, 58 évesen, 38 év után újra családja körében

Az Innocence Project (Ártatlanság Projekt) nevű nonprofit szervezet 1996-ban felvállalta az ügyét, és azóta segítette Malcolm-ot a küzdelemben. Hosszas és kemény harc után idén jutottak el a sikerig: egy DNS teszt segítségével Malcolm január 30-án kijöhetett a börtönből: 58 évesen.

Malcolm egyetlen fontos „dolgot” hagyott maga mögött a börtönben: egy kilenc hónapos labradort, aki szintén az Innocence (röviden Inn, jelentése ártatlanság) nevet kapta. Inn a börtönben született, egy a rabok által nevelt kutyától. Ott élt, ahol Malcolm dolgozott, a férfi mindig törődött vele.

– Hogy egy kutyád legyen bent, az egy kitüntetés – mesélte a férfi. – Az egész benti világot megváltoztatja.

Miután Malcolm-ot kiengedték, Inn bent maradt, de a férfi annyira ragaszkodott kutyájához, hogy kinti segítője, a projekt ügyvédje, Vanessa Potkin elintézte, hogy a kutya is kikerüljön vele együtt, így csak egyetlen éjszakát kellett külön tölteniük egymástól. A nagy találkozásról megható felvétel is készült.

Malcolm 82 éves édesanyjához, fiához és unokájához térhetett haza. Számos szakmát megtanult a hosszú börtönévek alatt, így reméli, hogy hamarosan el tud helyezkedni, hogy gondoskodni tudjon családjáról és szeretett kutyájáról, aki a lelket tartotta benne az utolsó hónapokban.

 

Működnek a börtön projektek itthon és külföldön is:

Rabok segítik vissza az életbe a cellákban élő bántalmazott kutyákat

Egy ecuador-i börtönben is kutyaterápiát vezettek be.

A vakvezető kutyák szocializációja egy miskolci börtönben

Debrecenben is rabok oktatják a gazdátlan kutyusokat

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: innocenceproject, lifewithdogs

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...