Cesar hamarosan itt van – még nem késő jegyet venni

Már csak pár napot kell várni, hogy újra lássuk Cesar Millan nagysikerű élő show-ját a Budapest Arénában március 18-án. A tavalyi show alkalmával mesélt nekünk hétköznapjairól, és különleges, emlékezetes történeteiről. Még nem késő jegyet szerezni, hogy lássátok élőben is a látványos elemeket tartalmazó giga-szórakoztatót.

Gondolom, vannak hegek, harapások, amiket a munkád során szedtél össze.

Ahogy elnézem, elég sok, de szerencsére gyorsan gyógyulok. Soha nem volt törött csontom, a legkomolyabb egy harapásból kapott vérfertőzés volt talán, amikor Hong-Kong-ban jártam. Maximum 8 öltés, ami egy sérülésből adódott. Azt hiszem ez nem rossz arány, így 47 évesen, egy olyan munkakörben, ahol, akikkel dolgozol, néha meg akarnak ölni.

Hány kutyával élsz most együtt?

Húsz kutyával jelen pillanatban. Néhányan menhelyről érkeztek, vannak, akikről lemondtak a gazdájuk és az alapítványunk gondoskodik róluk. Néha előfordul, hogy csak úgy beleszeretek egy kutyába és befogadom.

Van közülük olyan, akit különösen kedvelsz?

Nem igazán van kedvencem. Ha kivételeznék akár csak egyikkel is, azt már versengés idézne elő, ami egy falkában instabilitást eredményez. Még akkor is egyensúly van, ha Junior az, aki a legtöbbször jön velem az előadásokra. Ez nem azért van, mert ő a kedvenc, hanem mert az ő fajtájának (amerikai pit bull terrier, a szerk.) a legrosszabb a híre az egész világon. Úgy érzem, hogy ez is az én felelősségem, hogy egy ilyen fajtát viszek magammal. Az emberek legalább egyszer életükben látnak egy pit bullt, akit Junior-nak hívnak, és egyáltalán nem kiegyensúlyozatlan. Nagyon remélem, hogy ezzel segítek a fajta megítélésében kialakult sztereotípiákat leküzdeni.

A saját kutyáid is szerepelnek a műsorokban?

Junior és Benson igen. Ha két pit bullal jövök, az nem annyira látványos, de ha mellette egy kicsi kutya van, akkor az már érdekes lehet. Az emberek elgondolkodnak, ha nem akarja megenni a nagy a kicsit. Ez olyan, mint az Ikrek című filmben Arnold Schwarzenegger és Denny De Vito esete. Az előítéleteik azonnal meghatározzák a az emberek gondolatait.

Van olyan emlékezetes pillanat vagy kutya, amit / akit sosem fogsz elfelejteni?

Volt egy kutya, Gevin, aki Irakban szolgált bombakereső kutyaként. Sok katona életéért volt felelős. Soha nem tudta magáról, hogy hős, de az volt. Mikor visszatért a hazájába, a katonák körében jellemző PTSD (poszt traumatikus stressz szindróma, a szerk.) miatt szerelték le: kísérő jelensége az volt, hogy minden ízében remegett. Kiképezték a feladatra, de arra már nem készítették fel, hogy hogyan kell hazaérkezni, leállni. A mikrohullámú sütő zajától, a lifttől, tulajdonképpen mindentől reszketett. Az volt az ötletem, hogy készítek neki egy rehabilitációs lakókocsit, ahol egy házi mozin keresztül imitáltuk a hurrikán hangját, villámlást, dörgést, igazi esőt is produkáltunk a látványhoz. Eközben Gevin futott egy futópadon. Arra használtuk a futást, hogy az agya továbblépjen a koncentrálás közben, így figyelmen kívül tudja hagyni a külső ingereket. Négy héttel később azt láttuk, hogy elengedte a gondokat, az emlékeket, és az életet választotta. Ez volt a nyugdíjazása egy olyan „srácnak”, aki megmentett jó pár életet. Sajnos azóta eltávozott közülünk.

Gevin rehabilitációját ide kattintva tudjátok megnézni.

 

További hasznos tartalmainkból:

Cesar Millan újra jön

Minden kutya egyforma képességekkel rendelkezik?

Ugat a kutyád? Derítsd ki az okát!

Igazi falkavezér vagy?

 

 

ViNyL

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...