Saját KB bal
Saját KB jobb

A házaspár a reptéren hagyta kutyáját, mert nem voltak rendben a papírjai – megfagyott

Oksana és Alexander Urusov a Koltsovo reptéren akart gépre szállni a kutyájukkal. A négylábúnak azonban nem volt meg minden papírja az utazáshoz. A családfő döntött: bármi más megoldás helyett egy elhagyatott helyen kikötötte az ebet, és a házaspár elutazott. Később ugyan jelentették a kutya eltűnését, de a mínusz 30 fokban nem volt esélye a valaha volt, tragikus sorsú házikedvencnek. 

A házaspár Hamburgba készült gyermekeihez, de kutyájukat nem engedték fel a lefoglalt járatra. A dolgozók javasolták, hogy hívjanak valakit segítségül, vagy tegyék át utazásukat egy későbbi időpontra. A férfi ehelyett egy hordozótáskába zippzározta a kutyát, kint hagyta, majd visszament becsekkolni. Azokon a napokon mínusz 10 és mínusz 30 fok között ingadozott a hőmérséklet.

A reptéri dolgozók kérdésére úgy felelt, hogy egy barátjára bízta az állatot. Három teljes nap múlva, talán a gyerekek szomorúságának hatására közzétettek egy felhívást, miszerint keresik a kutyájukat, akit – ahogy ők fogalmaztak – a reptéren kellett hagyniuk.

Állítólag már korábban is repültek kutyájukkal Hamburgba, így biztosan tudniuk kellett, milyen iratokra van szükség a repülőre való feljutáshoz.

Az állatvédők azonnal az eb keresésére indultak, de sajnos nehezítette a keresést, hogy a férfi a reptérnek egy kimondottan elhagyatott területén hagyta a kutyát, ahol szinte senkinek nem tűnhetett fel a jelenléte. Mikor végre megtalálták, már csak a fagyhalál beálltát tudták megállapítani.

Dmitry Tyukhtin, a Koltsovo reptér szóvivője szerint egyszerűen hihetetlen, hogy egy ember képes ilyesmire. Bírálta a férfit, amiért nem kérte a reptér segítségét a megoldásban, mert ha így tett volna, vagy legalább épületen belül hagyta volna magára az állatot, a kutyája ma is élne. 

Már több mint 7000 aláírás gyűlt össze arra, hogy a család felnőtt tagjai súlyos börtönbüntetéssel feleljenek tettükért. Indokukat arra alapozzák az aláírás gyűjtők, hogy aki képes ilyen ítéletet hozni egy állat életéről, az később akár saját gyermekeire, sőt, az egész társadalomra is veszélyt jelenthet.

 

Másképp is lehet:

A férfi minden nap mínusz 60 fokkal néz szembe, hogy megsétáltassa a menhelyi kutyákat

Emberére akadt a jeges orosz tóba esett kutya

Eltörte a nyakát, kutyája mentette meg a fagyhaláltól

De sajnos rosszabbra is van példa:

Kiborult a család, mert a mentősök felvettek egy vacogó kutyát a dédnagyi mellé

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Siberiantimes
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...