Saját KB bal
Saját KB jobb

Ugatásával mentette meg állapotos gazdáját és a babát

Az utolsó pillanatban mentették meg Jade gyermekét, mikor éjszaka egy vetélési folyamat indult be nála. Kizárólag Lolának, a kutyájuknak köszönhető, hogy a baba végül egészségesen megszülethetett. Ő jelezte ugyanis hangos ugatással, hogy nagy a baj. 

Jade a 33. hétben volt, mikor Lola felverte álmából. Vérezni kezdett, és a magzatvíz is szivárgott, de Jade nem ébredt fel, csak miután kutyája megnyugtathatatlanul ugatott. Berohantak a kórházban, ahol az orvosoknak végül sikerült megmenteni a baba életét. 8 hét múlva császármetszéssel született meg Oliver, aki ma már 11 hetes, és örökké hálás lehet a család kedvencének, hiszen nem kevesebbet köszönhet Lolának, mint hogy világra jöhetett, hogy élhet.

„Az orvosok azt mondták, hogy ha a kutyánk nem kelt fel, késő lett volna: meg kellett volna szülnöm a babát azonnal, ami, ki tudja, milyen következményekkel járt volna a 33. héten. Semmilyen fájdalmat nem éreztem, így nélküle nem vettem volna észre, hogy baj van. Nem tudom, mi volt az, amiből észrevette – talán egy illatból vagy szívdobogásból, de nem is érdekel, örökké hálás leszek neki érte” – mondta a most már boldog anyuka.

A történet további különlegessége, hogy Jade mindössze pár héttel korábban, 20 hetes terhesen fogadta örökbe Lolát, akit az anyja idő lőtt ellökött magától. Jade a mamakutya helyett etette, gondozta, amíg megerősödött. A család szerint egyébként Lola biztosan tudott a pocakban növekvő babáról, mert minden nap nyalogatta Jade hasát.

„Oliver tudni fogja, mit tett érte Lola.”

Azóta a kutyus már egy közösségi hős versenyt is megnyert csodálatos, és ösztönös tettével.

 

 

Ezeket is ajánljuk:

Orlando Bloom mentette meg a sérült kutyát

Liftajtóba szorult a kutya póráza – a hős szállodai alkalmazott menti meg

82 éves nénit mentett a labrador Trencsénben

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...