Saját KB bal
Saját KB jobb

Lassie története valós volt

Tudtátok, hogy Eric Knight, a Lassie hazatér című könyv írója, a világszerte ismert művét a saját élményeiből merítette?

Eric Knight (Menston, 1897. április 10.Holland Guyana, 1943. január 15.) angol regényíró, novellista legismertebb művei a „Lassie hazatér” és a „Légy hű magadhoz”  című regények. A „Lassie hazatér” című könyvét 1940-ben írta meg Knight, és először a Saturday Evening Post című hetilap hasábjain jelent meg folytatásokban, két évvel később adták ki könyv alakban is.

  

Amikor 1932-ben feleségül vette Jere Brylawski írónőt, egy farmon telepedtek le Pennsylvaniában, ahol több kutyát is tartottak. Korábban, amikor a pár Hollywoodba költözött, egy autóbalesetben meghalt a kiskutyájuk. Az író, hogy a feleségét megvigasztalja egy kölyök skót juhász kutyát vásárolt neki.  Tootsie-nak nevezték el. A kutya végül Knight kedvence lett, mindenhová vitte magával, rajongott érte. Ez inspirálta a Lassie megírását is, amely megjelenése után nem sokkal az olvasók, majd – a megfilmesítésének köszönhetően  – a nézők kedvencévé is vált.

 Sajnos könyve sikerét nem élvezhette sokáig az író: A második világháborúban őrnagyként szolgált az amerikai hadsereg filmosztályánál, és 1943. január 15-én lezuhant a katonai gépük a Holland Guyanában (ma Suriname).

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Képek forrásai: olvasoterem.com, lassiecomehome.com, furever.ca
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...