Elkóborolt kutyákon segíthet a Waze applikációja

Waze Magyarország a Vigyél Haza Alapítvánnyal közösen felrajzolta Magyarország térképére az ingyenes mikrochip-leolvasó helyeket, így már az autósok is könnyen megtalálják ezeket, ha segítenének egy-egy elkószált (chipes) kutya hazajuttatásában. A hálózat sikeres működését segíti továbbá 100 MOL-töltőállomás. a Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala, sok önzetlen kutyabarát hely és az alapítvány önkéntes állatorvosai. Már közel 170 helyen található mikrochip-leolvasó készülék.

Mostantól ha elkóborolt kutyát találtok, a Waze-zel elmehettek a legközelebbi leolvasóhelyre, és segíthettek a hazajutásban. A helyek a Waze-ben “Kutya chipleolvasó” néven kereshetőek, de szokás szerint a “kutya” és “chip” szavakra is jönnek már a találatok. 

Mobil alkalmazásban a Kutyabarát.hu és partnerei

A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor együttműködésének eredményeképpen létezik egy olyan mobil alkalmazás, melynek segítségével nemcsak elveszett, vagy talált kutyáknak segíthetünk hazajutni, hanem kutyabarát szállást, éttermet, kutyafuttatót találhatunk tartózkodási helyünk közelében, de baj esetén segíthetünk kedvencünknek is.

Az okostelefonokra (androidos telefonra és iPhonra) letölthető alkalmazás, mely az interneten is elérhető (http://w-ebkereso.hu/), számos hasznos funkciót tartalmaz. Segítségével megtalálhatjuk elveszett kutyánkat, vagy segíthetünk hazajutni a talált négylábúnak, de megkereshetjük a legközelebbi mikrochip leolvasó helyet, vagy menhelyet is.

Tartózkodási helyünk közelében kereshetünk kutyabarát éttermet, szálláshelyet, vagy akár kutyafuttatót, hiszen a Kutyabarát.hu partnerei automatikusan bekerülnek ebbe az adatbázisba is.

 

További információk

Országossá szeretnék bővíteni az ingyenes mikrochip leolvasó hálózatot

Sok kutya talált újra haza a MOL töltőállomások mikrochip-leolvasóinak segítségével

Már 100 MOL töltőállomáson érhetők el az ingyenes mikrochip-leolvasók

 

 

(Kutyabarát.hu)

Hozzászólások
Töltés...
További érdekes cikkek

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok