A kutya annyira rettegett mindenkitől, hogy nem vett levegőt, ha valaki közel ment hozzá

Alsana egy szaporítónál élt, egészen addig, amíg ki tudta zsákmányolni. Utána egyszerűen kitette az utcára. Az állatrendőrség tagjai szedték össze és a helyi menhelyre szállították. Még az ott dolgozóknak is megdöbbentő volt, hogy mennyire rettegett: semmilyen interakcióra nem volt hajlandó, de még levegőt sem vett, ha valaki csak a kennel közelébe ment. Azonban örökbefogadóinak ez nem volt akadály.

 

Lényegében elképzelhetetlen volt, hogy bárki is valaha örökbe tudja majd fogadni Alsana-t. Kara Pittsley és a férje egy ismerősükön keresztül értesült a szörnyű állapotban lévő kutyáról. Azonnal telefonáltak a menhelyre, de a dolgozók jelezték, hogy lényegében nem tudják, kinek és milyen feltételek mellett tudnak odaadni egy ilyen szinten magába zuhant állatot. Ez azonban csak motiválta a lányt.

– Azt mondták, hogy semmilyen agressziót nem mutatott a menhelyen, de az még inkább zavarba ejtette a dolgozókat, hogy mennyire csendes volt – mesélte Kara. – Teljesen megmerevedve állt a kennelében, és még a levegőjét is visszatartotta, ha valaki elsétált a rácsok előtt. Azt mondták, hogy a menhelyi környezet csak ront rajta, és ha nem vállalja át egy hozzáértő ember vagy mentőcsapat, akkor kénytelenek lesznek elaltatni. Megmutattam a férjemnek a fotóját, aki csak annyit mondott rá: jól van, csináljuk! –

A pár elment meglátogatni Alsana-t, de ő rájuk sem nézett. Menekült még a tekintetük elől is, igyekezett elbújni, mozdulatlanná válni. De a párt ez nem bizonytalanította el, így nem sokkal később másodszor is eljöttek hozzá. Akkor hoztak segítséget is, egy tréner ismerősüket és a szervezet elnökét, ahol ideiglenes befogadást szoktak vállalni. Közös erővel kihozták a kennelből, de Alsana teljes stresszben rohant fel alá a menhely területén. Kara bevallása szerint még soha nem látta a rettegésnek ilyen magas fokát.

A kiképző szerint extrém mennyiségű idő, mire egy ilyen mélységű félelmet helyre lehet tenni, de akkorra Kara és a férje már döntöttek: Alsana jön velük haza. Az első feladat az volt, hogy Kara férje felemelje és betegye a kocsiba. A férfi úgy volt vele, hogyha megharapja, akkor megharapja, de nem így történt, Alsana nem ellenkezett. Hazavitték.

Rettegése mellett a kutyus számos egészségügyi gonddal is küzdött, fülgyulladással és egyéb fertőzéssel is kezelni kellett, valamint egy emlődaganatot is el kellett távolítani. Annak ellenére, hogy nem bízott az emberekben, muszáj volt kezelni, így Kara nagyon keményen küzdött, hogy napról napra mindig egy kicsit jobban elfogadtassák magukat – például kézből etették.

Alsana két másik kutya mellé került, akikkel gyógyulása után tudták csak összeismertetni. Ez volt az a pillanat, amikor a kutya tökéletesen átváltozott.

– Abban a pillanatban tele lett élettel. Rájöttünk, hogy egyszerűen arra volt szüksége, hogy kutyák közt legyen. Lassan összeszoktattuk őket, és onnantól kezdve egyre inkább kibújt a kagylójából. Nem tudta, hogy kell velük játszani, egyszerűen csak velük akart lenni. Egy megnyugtató takaró voltak számára, amiben megnyugvást lehet találni – meséli Kara. Miután a kutyák között megnyugodott, kész volt nyitni az emberek felé is.

Alsana már két éve van családjával, és már nyoma sincs annak az állatnak, aki visszatartotta a lélegzetét, ha valaki megközelítette. Még mindig van benne némi félelem, de családja segítségével bármin képes túllépni.

 

Az örökbe fogadás csodálatos:

A viadali csalinak használt kutyát altatásra jelölték – de az asszisztens nem engedte

24 fotó, ami megörökítette a gazdihoz kerülés csodálatos pillanatát

A kutya, aki még a szoba sarkaitól is retteg, de a legédesebb módon oldja meg a helyzeteket

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...