Anglia egyik jelentős bár- és hotel lánca mindenhonnan kitiltja a kutyákat

A Wetherspoons üzletlánc Anglia és Írország területén több mint 1,000 bárt és hotelt foglal magába. A cég vezetősége azonban eljutott odáig, hogy megváltoztatja üzletpolitikáját, és az eddig nem hivatalosan de kutyabarátként működő helyekről végleg kitiltja az ebeket. A döntést a felelőtlen és kulturálatlan gazdikkal magyarázzák.

 

 

Az 1979 óta létező üzletláncban összesen több mint 37,000 alkalmazott dolgozik, nagy részük pedig sajnos a kutyák kitiltása mellett tett le a voksát. Szomorú, hogy idáig jutott a folyamat, az alkalmazottak azonban folyamatosan arról számoltak be a vezetőségnek, hogy a megfeszített munka mellett már nem bírják a kutyások után takarítani a piszkot, a kutyaürüléket.

A változtatás már szeptember 10-étől életbe lép. A cég sajtószóvivője szerint az eddigi években nyitottak voltak a bárok a kutyák felé, azonban mostantól ez megváltozik. Kivételt képeznek természetesen a terápiás és segítő kutyák, ők továbbra is bárhova beléphetnek gazdáikkal.

A szóvivő szerint ez az üzletpolitika már a cég alapításakor is érvényben volt, azonban az elmúlt években nem hivatalosan eltekintettek tőle. Most viszont rövid határidővel visszaállítják az elveket és szigorúan be fogják tartani, ugyanis a legtöbb alkalmazott folyamatosan panaszkodik, hogy a kutyatulajdonosok után kell takarítaniuk.

A vezetőségnek nem lehetnek túl jó tapasztalatai a kutyások terén, a szóvivő ugyanis így fogalmazott: – Még a jól nevelt, jól viselkedő ebek is kiszámíthatatlanok, minden kutyatulajdonos azt gondolja, hogy az ő kedvence tökéletes. Sok gyermeket és családot látunk vendégül, a kisebb gyermekek pedig kiszámíthatatlanok tudnak lenni a kutyák körében, és sokakat megrémisztenek az állatok. Sok ételt szolgálunk fel, és a gazdik közül sokan nem túl szorgalmasak, ami a kedvencük utáni feltakarítást illeti. – nyilatkozta az üzletlánc képviselője.

A felelőtlen tulajdonosok nem csak nem kutyás környezetükre, de a kulturált állattartókra is nagyon káros hatással vannak, ugyanis a felelős gazdikat is egy kalap alá veszik az előbbiekkel, így pedig ők is elbukják az addig kutyabarát helyeket.

Étteremben kutyával? Íme a legfontosabb tudnivalók:

– Kérjük, hogy mindig tartsd szemmel kutyádat!

– Ha a pult mögötti vagy más „tiltott” területre tévedne, azonnal hívd vissza!

– Ne engedd, hogy másoktól kunyeráljon vagy másokra felugráljon!

– Legyél tekintettel a pincérekre, felszolgálókra, a láb alatt szaladgáló ebek nehezítik a kiszolgálást!

Mindig tartsd magad a kutyás etiketthez!

A veterán bevitte segítőkutyáját egy étterembe – az egyik vendég kikelt magából

Várvizi Péter a konyhán, kutyája az étteremben

Kutyamentőket segített a kutyabarát étterem

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...