Saját KB bal
Saját KB jobb

A postamester nem volt hajlandó kiadni a kutya nevére érkező csomagot, csak miután az eb aláírta a szelvényt

A gazdi sokáig próbálta hinni, hogy valamilyen kutyakomédiába csöppent. Történt ugyanis, hogy egy külföldi rokon ajándékot küldött kedvencének, amit az eb nevére címzett postázáskor. A hölgy el is ment érte a postára, ahol azonban nem voltak hajlandók kiadni a küldeményt neki, csak ha a kutya bemutatta a személyi igazolványát és aláírja az átvételi elismervényt.

 

Maria, a svéd hölgy egészen a történet végéig próbálta hinni, hogy kandi kamerázzák, vagy a postamester űz vele kissé hosszúra nyújtott tréfát, de nem így volt. A posta halálosan komolyan vette kézbesítési feladatát.

A csomagot ugyanis, amit a gazdi nyert, kutyája nevére adták fel. A feladó viccesnek találta, hogy a kutyának szánt ajándékot valóban a kutyának címezzék, a posta azonban már nem vette ennyire humorosra a figurát. A gazdi elment az értesítővel a küldeményért, de egyszerűen megtagadták neki, hogy átvegye, hiszen nem ő volt a címzésen.

Chaya békésen pihent otthon, míg gazdija megjárta a maga kálváriáját a hivatallal. A hölgy próbálta elmagyarázni, hogy a címzett egy kutya, de a postamester akkor sem értette, miért kellene másnak kiadni a csomagot, mint a címzett. Így az eb sem úszta meg: végül ugyanis tényleg neki kellett elfáradni a postára.

Marie hazament és előkeresett egy dokumentumot, amelyen szerepelt Chaya valamilyen azonosító száma. Újra visszament, de megint tévedett, amikor azt hitte, hogy ez végre elég lesz a hivatali fegyelmet kimaxoló postamesternek: a csomagot még akkor sem vehette át, ugyanis Chaya aláírása nélkül nem adhatták ki.

Akkor Marie megint hazaszaladt, ezúttal kedvencét is hozta magával, bár még mindig nem hitte el, hogy ez vele történik. Az azonosítót elfogadták ugyan, mint kutyája „személyi igazolvány számát”, de az aláírását is követelték. Ami megkoronázta az esetet, az az volt, hogy a posta nem volt kutyabarát hely, így Chaya-nak kint kellett várakoznia. Hoztak egy tintapárnát, és gazdija rányomta a szelvényre kutyája mancs lenyomatát.

A csomagot ezek után átvehették. Chaya egy játék szökőkutat kapott.

Marie még akkor is szentül hitte, hogy valaki viccel vele, de a postai dolgozók faarca nem buktatott le semmilyen átverés show-t, valóban komolyan gondolták a procedúrát. A gazdi azért jót nevetett a végén. Az ügy alapvetően tökéletesen megmutatja a hivatali bürokrácia korlátoltságát, azonban ebben az esetben a szórakoztató oldalát is.

 

Rajtuk kívül rengeteg jófej alkalmazott van:

Letartóztatta a rendőrség a mopszot idegen kertekben való settenkedésért

Bocsánatkérő levelet írtak a postásnak a kutyák, akik ellopták az ebédjét

Szarvasüldözésért őrizetbe vett a rendőrség egy kutyát Kanadában

A UPS futároknak külön facebook csoportja van a kutyákra, akikkel megismerkednek

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...