Újra munkába állhatott a rendőr, aki februárban ököllel bokszolta be kutyáját a rendőrautóba

Februárban számoltunk be az esetről, ahol egy rendőr ököllel ütötte meg saját kutyáját, mert az elkóborolt otthonról. Akkor hatalmas port kavart az ügy, szinte rögtön azonosították a férfit a felvétel alapján. A rendőr egy ház elé parkolt a szolgálati autóval, az ott lakó fiú videózta le, amint akkorát bokszolt a kutyába, hogy az berepült a csomagtartóba.  Akkor azonnal felfüggesztették állásából, most azonban mégis újra rendőrként dolgozik.

 

Mint utóbb kiderült, a férfi dühös lett, mert a kutya elcsavargott otthonról, és amikor megtalálta, egy jó nagy öklössel juttatta be a jószágot a rendőrautóba. Az egész ország felháborodott a látottakon, rendőri példamutatásról, felelősségről beszéltek, és letöltendő börtönbüntetést követeltek a férfinak.

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője akkor azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el a felvételen látottakkal kapcsolatban. A vizsgálat eredményeként az érintett rendőrt már másnap azonnali hatállyal szolgálati beosztásából felfüggesztették. A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést is tett az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen.

A gödöllői rendőrök intézkedtek a kutya soron kívüli állatorvosi vizsgálatáról, amely akkor megállapította, hogy az állat nem szenvedett sérülést az eset során. Már akkor sejteni lehetett, hogy emaitt nem lesz majd következménye a történteknek a rendőrre nézve, de azt a legtöbben nem is gondolták volna, hogy a férfi hamarosan újra rendőrként áll munkába.

– Egy 70-80 kilós ember egy pár kilós kisállatnak olyan sérülést tud okozni, ami akár maradandó is lehet – nyilatkozta az RTL-nek Koleszár István, a Rex Állatsziget igazgatója, aki egyértelműen megfogalmazta: az ilyen típusú állatkínzások mellett sem nem szabadna elmenni.

Az RTL információi szerint azóta a Dányban élő rendőr újra munkába állhatott, bár nem saját településén, hanem egy másik Pest megyei városban, Isaszegen. A helyiek szerint a férfi megbánta, amit tett. Egyelőre nem tudni, mi lett a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetőjének feljelentésével és miért áthelyezéssel állították újra munkába.

A rendőrállomány tagjai már akkor megérezték a felvétel által kiváltott népharagot, és ők is azonnal elzárkóztak rendőrtársuk tettétől közösségi oldalukon. – Tudjuk, hogy sajnos köztük is akad ilyen ember, ahogy a pékek, közgazdászok, tanárok között is…De tudjuk azt is, hogy ki fogja dobni magából a rendszer. Ne azonosítsunk minden egyes rendőrt egyetlen tetteivel! 
A gépezet beindult, engedjük, hogy tegye a dolgát. Biztos, hogy lesz még visszhangja, ahogy mi is tudunk bővebbet, tájékoztatni fogunk. Ne váljatok olyanná, mint ő. Ne bántsatok igazságtalanul senkit. Egy kis türelmet kérünk! – írták. Hát, a rendszer nem dobta ki magából…

Ráadásul az érintett kutya körül sem mentek letisztázva a dolgok:

Hatalmas félreértések és sorban állás a rendőr által megvert kutya körül – közben tömve a menhelyek ugyanilyen állatokkal

Itt elolvashatod az előzményeket

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: rtl

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...