Saját KB bal
Saját KB jobb

Névtelen felvételek kerültek ki egy filmforgatáson történt súlyos állatkínzásról

Címlapokra került az egyik készülő film, miután a stáb egyik tagja felvételt készített egy állatkínzásról, majd közzétette a médiában. A képkockákon az látszik, hogy egy kutyát ketrecbe zárnak, majd többször megpörgetik, rángatják, vízbe dobják. Bár a filmet ismert színészek neve is fémjelzi, egyenes bukta lehet az ilyen indulás.

 

A „Glee” nagysiker sorozat egyik sztárja, Matthew Morrison is szerepet vállalt abban a filmben, amelynek végül nem sikerült jól az első nem hivatalos bemutatkozása. Állítólag az egyik stábtag szivárogtatta ki a megrázó és felháborító felvételeket tavaly év végén a „Crazy Alien” forgatásáról.

Egy német juhászkutya miatt került a készülő film a címlapokra. A szerencsétlen állatot egy ketrecbe zárták, megpörgették többször a levegőben, mielőtt belevágták volna a vízbe több mint 10 másodpercre a ketreccel együtt.

És ha ezt még lehetett rossz irányba fokozni, akkor a stábnak sikerült megtennie, ugyanis ahogy egy forgatáson szokás, a jelenetet többször megismételték, így a kutyának nem egyszer kellett átélnie a borzalmakat – noha egyszer sem szabadott volna.

– A rendező többször vette fel a jelenetet, szörnyű volt látni, hogy az az állat min megy keresztül – nyilatkozta a névtelenséget kérő stábtag. A jelenetet, amely elvileg egy idegen emberrablást ábrázolt, két óra alatt többször ismételték. Állítólag a kutyát egyszer sem engedték ki a ketrecből, a névtelen tanú pedig azt is állította, hogy a kutya trénere is megkínozta a kutyát, hogy ugasson a jelenet alatt.

Az ismert színész jelezte, hogy nem volt jelen a forgatás ezen jeleneténél, és őt magát is felháborította, amit utólag látott. – Összetörik a szívem, mikor azt látom, hogy egy állattal így bánjanak. Ha tudtam volna róla vagy jelen lettem volna, mindent elkövettem volna, hogy megakadályozzam ezt. Már beszéltem a producerekkel, hogy kifejezzem felháborodásomat – írta meg oldalán.

Végül a producer cég kifejezte sajnálatát és az alábbi hivatalos állásfoglalást adták ki:

„Mindig arra törekszünk, hogy a legkiválóbb tisztelettel kezeljük a személyzet összes tagját, embert vagy állatot egyaránt, és súlyosan felzaklatott bennünket az a tudat, hogy ilyen megtörténhetett egy állattal a produkciónkban. Nincs mentségünk arra, hogyha elmulasztottuk figyelembe venni egy állat jóllétét a forgatás során, így egy teljes körű átvizsgálást fogunk lefolytatni az élő állatokkal szembeni bánásmódra vonatkozó szabályzatunkban és a biztonsági intézkedésekre vonatkozóan.”

 

Az állatkínzás nem művészet:

Eltávolítja a Guggenheim múzeum a provokatív alkotásokat

Itt az új film kutyásoknak: kijött az Alpha trailere

Kutyás kisfilm nyitja az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivált

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...