A három év letöltendőből felfüggesztett lett a süni gyilkosság ügyében is

Újabb durva állatkínzási ügy – újabb csalódás, de mi más? Mondhatjuk: már megszoktuk. Bár januárban még nagyon bíztunk benne, hogy végre lesz egy bíró, aki valódi, komoly és példát statuáló ítéletet hoz, és úgy nézett ki, megszületik az első, három éves letöltendő büntetés. Mára kiderült: minden állatszerető ember naiv volt. Újból.

 

Az elsőfokon kiszabott, három év letöltendő szabadságvesztés helyett csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a fiatal, aki felgyújtott egy élő sünt a XIII. kerületben – adta hírül a hvg.hu.

Korábban mi is bizakodva számoltunk be róla, hogy első fokon a legszigorúbb büntetést rótta ki a bíróság arra az elkövetőre, aki 2016. júliusában Budapest XIII. kerületben élve felgyújtott egy sünt. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünit állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz. Sajnos minden igyekezet ellenére életét nem sikerült megmenteni. Az állat nagyon sok szenvedésen átesve belehalt sérüléseibe és a félelem okozta stresszbe.

Mindenki azt hitte, hogy most végre megszülethet az első komoly – sőt, a lehető legkomolyabb ítélet, de akkor jött a sokk: az ügyészség átállva a védelem oldalára, nem hogy nem súlyosbításért, de szintén enyhítésért folyamodott a bírósághoz. A vádlott természetesen már az ítélet kihirdetésekor fellebbezett, az ügyész azonban akkor még 3 nap gondolkodási időt kért. Végül a vádhatóság is fellebbezett, mert túl szigorúnak tartották az ítéletet.

A hvg értesülései szerint most másodfokon egy év négy hónap szabadságvesztés lett az ítélet, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették – ezt ítélte elegendőnek a Fővárosi Törvényszék a süngyilkosként emlegetett fiatal ügyében.

– Rendkívüli mértékben túlzó volt jogi álláspontom szerint az elsőfokú ítélet, védencem is nyilván örül annak, hogy végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott – nyilatkozta a hvg-nek Kakuk Zoltán, a vádlott ügyvédje. Kakuk Zoltán szerint a másodfokú bíróság azt is mérlegelte, hogy védence „személyi körülményeiben pozitív változások következtek be, valamint a további enyhítő körülményeket is kellő súllyal figyelembe vették”.

Mit mondhatnánk? Nem lepődtünk meg. A remény hal meg utoljára. De a sünit biztosan nem hozza vissza még a remény sem. 

 

Íme az előzmények:

Nonszensz: a vádlott és az ügyészség is enyhébb ítéletért fellebbez a süni gyilkosság ügyében

FRISS HÍR – A süni égetés első ítélete: 3 év letöltendő szabadságvesztés

Miért nem kap valaki letöltendő börtönbüntetést, ha az ügyészség azt kér?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: hvg

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...