A kávézó dolgozói megtagadták, hogy vizet adjanak a vakvezető kutyának a melegben

Valószínűleg nem gondolták végig annak a kávézónak a dolgozói, hogy mit tesznek, amikor megtagadták egy vak embertől, hogy vakvezető kutyájának vizet adjanak. Azóta teljes joggal rájuk zúdult a népharag, bár a kávézó lánc tagadja, hogy ez lenne a kutyákkal szembeni üzletpolitikájuk, így megkezdték az ügy kivizsgálását.

 

Exmouth, Devon, Anglia – Sydney, a kutya éppen keményen dolgozott: gazdáját, a 40 éves Oliver Gibbons-t kellett vezetnie a melegben. Ez nagyban felemészti egy kutya energiáit, hiszen neki kell minden figyelmét összpontosítani, hogy gazdája biztonsággal eljusson oda, ahova szeretne.

Oliver barátjával, Helen-el együtt volt, amikor megálltak a Caffe Nero nevű kávézónál, és meg szerették volna itatni Sydney-t, de a kávézó dolgozói egyenesen megtagadták a kérést. A hölgy próbálta velük megértetni, hogy Sydney egy segítő kutya, de akkor sem fogták fel a dolog súlyát és elhajtották őket.

– Aznap igencsak meleg volt, dolgoztunk, és épp akkor hagytuk, hogy Sydney szabadon szaladgáljon egy kicsit. Megdöbbentem – minden kutyának kötelességük lett volna vizet adni, de ő emellett munkakutya is. – nyilatkozta a hölgy.

Amellett, hogy szomorúsággal töltötte el őket az eset, fel is háborította őket a bánásmód, így a nyilvánossághoz fordultak. A Caffe Nero súlyos népharaggal szembesült, így a vezetőségnek muszáj volt reagálnia a történtekre. – Tisztában vagyunk azzal, hogy mi történt, és azonnali vizsgálatot rendeltünk el. Teljes mértékben eleget teszünk a segítő kutyák boltjainkba való beengedésének. – mondta el a szóvivő. – Nem az az üzletpolitikánk, hogy megtagadjuk a vizet a munkakutyáktól, bár mi nem tudunk saját vizes tálat biztosítani a kutyák számára egészségügyi és biztonsági okokból. –

Az egyik vakvezető kutya kiképző szervezet vezetője, Clive Wood is kiállt a megalázott páros mellett. Véleménye szerint csalódás, hogy egy nemzetközi kávézólánc ilyen döntést megengedhet magának.

A legnagyobb állatvédő szervezet is mellettük szólalt fel: mindenki azt várná, hogy minden vállalkozás kedvességet és együttérzést mutasson minden állat iránt, de különösen a másokat segítő kutyák felé. – A segítő ebek állandóan gazdájuk mellett vannak, értékes és életmentő szolgálatról tesznek tanúbizonyságot minden nap, ezért azt gondolnánk, hogy az üzleti vállalkozások kielégítik minden igényüket. –

 

Kutyabarát és kevésbé kutyabarát kávézók:

A kávézó előtt türelmesen várakozó kutya fotójával lobbiznak az emberek, hogy a kávézó legyen kutyabarát

A kutyabarát kávézó nyugdíjas versenyagaraknak keres új otthont egy finom kávé mellett

Fantasztikus kezdőlépés: megnyílt Egyiptom első kutyabarát kávézója

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: ladbible

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...