Saját KB bal
Saját KB jobb

A barkácsolti eladó fiú segített az idős úrnak örök nyugalomba helyezni elhunyt kutyáját

Az a nap is ugyanúgy kezdődött a 19 éves Sam Coleman-Dancer számára, mint az összes többi, de mégis úgy végződött, amit sosem fog elfelejteni. A fiatal egyetemista nyaranta egy barkácsboltban dolgozik. Akkor is ott volt, mikor egy idősebb úr besétált és mindössze egy ásót szeretett volna vásárolni. Sam megkérdezte az urat, mire kell a szerszám, mire a bácsi elkezdett szeretett kutyájáról beszélni.

 

Sam a Cleveland-i Ace Hardware nevű boltban dolgozik, hogy nyáron egy kis zsebpénzt gyűjtsön. Aznap is ő volt az üzletben, amikor egy idősebb úr, Milton Lowe besétált. Amikor kérdezte, mivel szolgálhat, a bácsi egy ásót kért.

Sam szerint nagyon meleg volt aznap, és az úr is eléggé idős volt, így inkább megkérdezte, mit szeretne csinálni az ásóval. Akkor Milton belekezdett a történetébe róla és a kutyájáról. Bo nevű német juhászkutyája 12 éven keresztül volt hű társa, de sajnos aznap elhunyt. Akármennyire összetörte Milton szívét, el kellett temetnie kutyája testét.

– Mesélt az együtt töltött éveikről, a közös játékokról, élményekről. Azt mondta, Bo mindig ott volt mellette, szinte össze voltak nőve. Nagyon megindító volt a történetük – mesélte később Sam.

Akkor döntött úgy a fiatalember, hogy muszáj segítenie. Felajánlotta Miltonnak, hogy ha végez a munkában, elmegy hozzá és eltemeti vele a kutyáját. – Teljesen kikerekedett a szeme, fantasztikus volt. – mondta Sam, aki később valóban azt tette, amit ígért. – Arra gondoltam, hogy mi van, ha a nagyapámnak lenne szüksége segítségre? Mivel én képes voltam rá, úgy éreztem, ez a helyes dolog, amit tehetek. –

Bár a fiatal fiú sosem ismerhette Bo-t, mégis érezte a szeretetet, ami közte és gazdája között még halála után is megvolt. Az idős úr, miután Sam segített neki örök nyugalomba helyezni legjobb barátját, megkérdezte, hogy kifizetheti-e a fiú munkáját, de természetesen Sam nemet mondott, mindössze egy dolgot szeretett volna cserébe. – Csak annyit kértem tőle, hogy készítsünk egy közös fotót. Ez valami olyasmi, amit örökre megőrzök. –

 

Ha még szeretnél megható történeteket olvasni:

A nagymama megható levelet kapott elhunyt kutyusától

Miért marad néhány kutya gazdája sírjánál?

4 hónapja várja a kórház előtt gazdáját, aki sosem fog visszatérni hozzá

Megható fotósorozat, hogyan öregszenek kutyáink

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...