Saját KB bal
Saját KB jobb

Az önkéntes tűzoltók mentették le a hegyről a kutyát, aki elfáradt kirándulás közben

Kato egy csaknem 55 kilogrammos pireneusi hegyi kutya, aki a hétvégén a colorado-i Evergreen nevű helyre ment túrázni családjával. De a hegyen elfáradt a hegyi kutya, és képtelen volt tovább menni. A gazdik az önkéntes tűzoltók segítségét kérték, akik mentő ágyon hozták le az ebet.

 

Valószínűleg nem sok hasonló hívást kapnak a helyi tűzoltók, mint ez. Kato és gazdija egy gyönyörű helyen kirándultak, de a nagytestű kutya annyira megelégelte a túrát, hogy megmakacsolta magát, és nem volt hajlandó tovább menni.

Az 5 éves, 55 kilós eb valószínűleg ki is száradt, ezért valóban indokolt volt a segítségkérés. Gazdája nem is habozott, és azonnal hívta az Evergreen-i Tűzoltó-mentőcsapatot. Az önkéntesek nagyjából egy mérföldre voltak a bajbajutott párostól, de azonnal elindultak a megsegítésükre, és nagyon örültek, hogy megoldhatják egy bajba jutott gondjait.

– Hallottuk, hogy egy kutya bajban van, és a csapatunk egy része azonnal a helyszínre sietett – mondta el Stacee Martin, a helyi Tűzoltók szóvivője. Amikor a csapat megérkezett, látszott Kato-n, hogy kimerült volt és nem tudott felállni, de azért még magánál volt.

A mentők szerint Kato ugyanolyan hálás volt, mint bármelyik ember, akin eddig segítettek. Szemmel láthatóan jól esett neki, hogy lemenekítették a hegyről, és nem saját lábán kellett lejönnie. A jófej emberek több mint másfél kilométeren keresztül cipelték a cseppet sem kicsi ebet. Ráadásul a mentés költségeit sem fizettetik ki a családdal, mert teljesen önkéntes alapon működnek.

A mentőcsapat szóvivője elmondta, hogy aki vállalja, hogy állatokat ment, annak nem számíthat, hogy az egy ló, aki a sárba ragadt, egy bagoly, aki kiesett a fészekből vagy egy kutya, aki elfáradt kirándulás közben.

Jó tanácsaik a kutyával túrázóknak:

– Mindig vigyünk magunkkal bőségesen vizet és egy kis ételt

– Tervezzük meg előre a távot, a terep adottságokat, és nézzük meg előre az időjárást

– Legyünk tisztában kutyánk teherbírásával, testi adottságaival és egészségi állapotával.

 

Ezeket is ajánljuk:

A mi utazási, túrázási tippjeinket megtalálod a Kutyabarát Balaton ingyenes magazinunkban!

Kutyával kirándulni maga a szabadság – viszont ezeket sose felejtsd el indulás előtt

Több napos kutyás gyalogtúra? – Ezekre lehet szükséged

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: usatoday

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...