Saját KB bal
Saját KB jobb

A siket és vak kutya olyan magabiztos, hogy kapott egy siket barátot, akit tanítgathat

Arlo több hátránnyal egyszerre küzd más egészséges kutyákkal szemben, hiszen nem lát és nem hall. Sokak számára elképzelhetetlen, hogy egy állat hogyan tud egészséges és izgalmas életet élni két nagyon fontos érzékszerve nélkül, de Arlo bebizonyítja: a gazdi kitartó hozzáállásával semmi sem lehetetlen. Még egy kutyaiskolai vizsgát is letett, majd örökbe fogadtak mellé egy szintén siket kutyát, hogy segítsék egymást

 

A fehér kutyáról már kölyökkorban lemondott a férfi, akinél született, hiszen halmozott akadályokkal küzdött, nem hitték, hogy bárkinek kellhet. Mary Kate éppen akkoriban gondolkozott örökbe fogadáson, és amikor meglátta Arlo fotóját, azonnal tudta, hogy meg kell próbálnia. Úgy érezte, meg tud küzdeni a kutyával járó kihívásokkal.

Először Arlo félt környezetétől, főleg a szabadban, sok időbe telt, mire magabiztosságát megfelelően fel tudták építeni. Eleinte nem szeretett egyenes vonalban közlekedni, mert az mindig azt jelentette, hogy valaminek nekiment.

Arlo annyit fejlődött, hogy még egy kutyaiskolában is sikerült levizsgáznia – meg tudta oldani ugyanazokat a feladatokat, amelyeket egészséges társai. Hiperérzékeny orra miatt elsősorban az illatok segítségével navigál, akár a házban, akár a szabadban. Bárhol megtalálja gazdáit, és még a lépcsőt is megtanulta segítség nélkül használni.

Nem tudni, hogy állapotával van-e összefüggésben, de Arlo az egyik legaktívabban álmodó kutya, akit gazdái valaha láttak. Szűkül, ugat és szalad alvás közben – érdekes lenne tudni, mit „lát és hall”, ha nincs ébren. Arlo-nak van még egy specialitása: képes elaludni bárhol, bármilyen kényelmetlen pozícióban, párnának használva egészen furcsa tárgyakat.

Arlo azt is tudja, hogy a parknak mely részén futhat szabadon, ahol nincsenek fák, gödrök és egyéb terepakadályok. Egy idő után olyan magabiztossá vált, hogy gazdái úgy érezték, ideje bevállalniuk egy új jövevényt: egy szintén siket kutyát.

Amelia-val szerelem volt első „látásra” – azóta is elválaszthatatlanok. Mary Kate szerint lenyűgöző, ahogy a két siket kutya – akik közül az egyik még csak látni sem lát – milyen fantasztikusan kommunikál egymással.

 

A hátrányokkal küzdő állatok csodaszépek:

Egész éjjel az elveszett kislány mellett maradt a 17 éves siket és csaknem vak kutyája, majd segített megtalálni őt

A kisfiú elment a menhelyre, és hazavitte a legidősebb vak, siket kutyát

Az örökbeadhatatlan kutya lesz az első siket K9-es

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo
Fotók: Arlo instagram

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...