Saját KB bal
Saját KB jobb

Felfüggesztett fogházat kér az ügyészség a hajdúnánási férfira, aki leszúrta és kidobta az erkélyről a kutyát

Ebből se lesz börtön – Mi is beszámoltunk az esetről, ahol egy ittas férfi tombolt Hajdúnánáson, üvöltözött családjával, majd súlyosan megsebesítette a kutyájukat egy pillangókéssel és kidobta az erkélyről. Akkor azt hangsúlyoztuk ki, hogy súlyos büntetés nélkül semelyik eset nem fog elrettentő példaként működni. Mivel a férfi beismerte tettét, még tárgyalást sem tartanak.

 

 

L. Zsolttal szemben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt azonnal megkezdték a nyomozást, ő pedig röviddel az eset után beismerő vallomást tett.

A dehir.hu értesülései szerint az ügyészség vádiratában az áll, hogy a vádlott a volt feleségével és két közös kiskorú gyermekükkel élt együtt Hajdúnánáson, egy társasházi lakásban, ahol a család kutyát tartott. Húsvét hétfő délutánján a férfi ittasan, az erkélyről kiabálva szidalmazta a volt feleségét, kidobott egy pár papucsot, egy akkumulátortöltőt és végül egy vasreszelőt. A vasreszelő a társasház udvarán álló gépkocsira esett, betörte annak hátsó szélvédőjét és eltörte a csomagtartó ajtó belső műanyag burkolatát. Mindezzel a vádlott 151 ezer forint kárt okozott a jármű tulajdonosának, amely nem térült meg.

A férfi ezt követően bement a lakásba, ahol meglátta a kutyát, aki rendszeresen morog rájuk, ezért feldühödött, elővett egy pillangókést, és azzal a kutyát a hátán megszúrta, majd a vérző állatot a 3 méter magas erkélyről kidobta. A kutya a térkővel burkolt udvarra esett, melynek következtében a tüdeje is megsérült. A férfi 6 centi mély sebet ejtett az állaton, de az nem hatolt a mellüregbe és így nem vezetett az állat pusztulásához.

A vádlott dühöngése miatt volt felesége kihívta a rendőrséget. A férfival szemben két járőr intézkedett, akiket a vádlott folyamatosan sértegetett és szidalmazott.

A Hajdúböszörményi Járásbíróságon az ügyészség mindezek ellenére a vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést kobozza el a járásbíróság.

A férfi várhatóan nem áll majd bíróság elé, az ügyészség ugyanis a tárgyalás mellőzését kérte a Hajdúböszörményi Járásbíróságtól. Erre kisebb súlyú bűncselekmények és a vádlott beismerő vallomása esetén van lehetőség – írta továbbá a dehir.

Összefoglalva: a férfinek, aki családját, kiskorú gyermekeit fenyegette, kutyájukat leszúrta majd az erkélyről ledobta, súlyos tárgyakat dobált az emeletről, amellyel többszáz ezer forintos kárt okozott – de akár súlyos sérülést is okozhatott volna velük valakinek, majd szidalmazta a rendőröket, nem lesz tárgyalása, pusztán egy felfüggesztett börtönbüntetése lesz, és elveszik a kését – mert mindez itthon KISEBB súlyú bűncselekmény.

 

Itthon:

Még mindig ezen a szinten állunk?

Lakása erkélyén bántalmazta kutyáját egy szegedi férfi

1081 állatkínzási eljárásból mindössze 189 esetben történt vádemelés 2017-ben

 

Míg máshol:

„Nem tűrjük az állatkínzást” – 12 évet kapott a texas-i kutyagyilkos

Anglia, Skócia és Wales 5 évre emeli az állatkínzásért kiszabható börtön mértékét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dehir.hu

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...