Saját KB bal
Saját KB jobb

Gutorföldei céllövölde: egy 83 éves férfi megölt egy kutyát, majd elrejtette fegyvereit a tyúkólban

A Zalaegerszegi Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgattak ki egy 83 éves gutorföldei férfit, aki úgy lőtt le egy kutyát, hogy az belehalt sérüléseibe, majd elrejtette a fegyvereit és mintegy 700 lőszerét.

 

2018. április 15-e, Gutorfölde. Bár a hely neve olyan, mintha a Gyűrűk urából idéznénk, a tragikus esemény mégis a rideg valóságban tart bennünket. A Balatontól nyugatra fekvő zala megyei községben a reggeli órákban értesítették a rendőröket, amikor egy férfi rálőtt egy kutyára.

Állítólag néhány héttel korábban már egy borzot is elejtett, most pedig egy ebnek okozott olyan súlyos sérüléseket, hogy az nem élte túl az értelmetlen céllövöldét. Ráadásul fegyverét is engedély nélkül tartotta. Valószínűleg ez is volt az oka annak, hogy a lövöldözés után az egész fegyver arzenálját megpróbálta elrejteni a rendőrök elől – a tyúkólba dugta a három lőfegyvert és a 700 darab lőszert.

A rendőrök az esti órákban találták meg az egész felszerelést, így a 83 éves férfit elfogták és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és orvvadászat bűntett, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az idős férfi szabadlábon védekezhet az eljárás további szakaszában. Az okokról és a szerencsétlenül járt négylábú áldozatról cikkünk megjelenéséig nem kaptunk információt. Az viszont elgondolkodtató, hogy mit akarhat egy ilyen idős kort megélt ember ennyi lőszerrel. Pár héttel ezelőtt borz, most egy kutya – ki lesz a következő? Mivel a lövöldözés indokai sem ismertek, így pláne ijesztő, hogy kedvenceinkre, de akár szeretteinkre is bárhol leselkedhet ilyen veszély. Az pedig végképp meghökkentő, hogy már itthon is bárki tarthat engedély nélkül lőfegyvert, ami alkalmassá teszi az ölésre.

 

Gyakran fajulnak tettlegességig az esetek itthon:

A szomszéd lőhette le a 2 hónapos kölyökkutyát – már nem lehetett megmenteni

Súlyosbították a pulit vasvillával leszúró pár büntetését – de még így is felfüggesztettel jöttek ki

Ezeket próbáld ki, hogy a szomszéd kutyája ne ugasson annyit

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: police.hu

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...