Már közel fél millió forint a nyomravezetői díj a péceli kutyamérgezés elkövetőjére

Sajnos már sem olyan hely, sem olyan időszak nincs ma Magyarországon, ahol és amikor ne kellene rettegnünk a kutyák megmérgezésétől. A legtöbb esetben nem derül fény sem az elkövető személyére, sem az okra, amiért kiolt egy életet. Hátha a pénz elég motiváló erő lesz, hogy az emberek nyitott szemmel járjanak: egy péceli család közel fél millió forintot ajánl fel a nyomravezetőnek, ha elkapják kutyájuk gyilkosát.

 

Pécelen sem ez az első tragédia, ami történik, de az ember mindig hiszi, hogy ha ő nem bánt másokat, akkor vele sem történhet semmi ilyesmi. Pontosan ezt hitte az a hölgy is, aki pár napja holtan találta a család szeretett kutyáját az udvarukon.

Kelly még egészen fiatal kutya volt, sem ő, sem a család nem volt rossz viszonyban senkivel, mégis valaki megmérgezte őt a kerítésen keresztül.

Ha őt már nem is tudják visszahozni, de még bíznak benne, hogy végre egyszer talán előkerül egy elkövető, aki titokban méreggel ártatlan állatokat öl meg, hogy végre elszámoltatható legyen tettéért a törvény előtt.

Így a Tetovált Állatmentő Egyesülettel összefogva nyomravezetői díjat ajánlottak fel, amit a jóérzésű állatbarátok folyamatosan növelnek felajánlásaikkal.

– Kicsi Kelly, nagyon köszönjük, hogy velünk voltál 2,5 éven át, sokkal több időt kellett volna velünk töltened, a legjobb kiskutya voltál. Mindig velünk leszel. – írta oldalán a szomorú gazdi. Az elkövetőnek is üzent, szavait itt megtaláljátok.

Sajnos, ha nem találnak tanúkat, elég kicsi az esélye, hogy elkapják a tettest, de a pénz ebben az esetben hatalmas motiváló erő lehet egy amúgy talán közönyös szemtanúnak.  

Részvétünket fejezzük ki a családnak, és megannyi gazdinak, akinek hasonlón kellett átesnie.

 

Nem ez volt az első „vérdíj”:

Újabb fagyállós mérgezés – a dühös gazdi magas nyomravezetői díjat tűzött ki az elkövető fejére

Kutyamérgezések – az azonnali segítség életet menthet

Kolbászba rejtett méreg veszélyezteti a kutyákat Rákospalotán

 

 

 

(kutyabarát.hu)
 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...