Saját KB bal
Saját KB jobb

Ideiglenesen a tűzoltók vették magukhoz a kutyát, aki az autóban ült, mikor gazdája lámpaoszlopnak ütközött

A hótól csúszós úton lámpaoszlopnak csapódott egy autó tegnap reggel a főváros XI. kerületében. A kocsiban egy kutya is utazott. Mivel gazdáját kórházba szállították, ideiglenesen a tűzoltók mentőkutyás szolgálata vette magához.

 

A Budaörsi úton a városból kifelé tartott az autó, mikor valószínűleg megcsúszott a havas úton, és bal oldalával egy oszlopnak ütközött. A fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, a volánnál ülő idős férfit ők emelték ki a kocsiból, majd a mentők kórházba szállították. A hátsó ülésen egy német juhászkutya utazott, a Szotyi névre hallgató ebnek szerencsére kutya baja sem lett a balesetben.

Azonban miatta a tűzoltók a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatát is a helyszínre rendelték, hogy őt is megfelelően el tudják látni. Amíg a mentőkutyások a helyszínre értek, Szotyit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Doktorszolgálata megvizsgálta és megállapította, hogy nem sérült meg.

A Mentőkutyás szolgálat munkatársai az ebet az autóból kiemelték és ideiglenesen befogadták szolgálati helyükön, hogy megnyugodhasson a baleset és gazdája eltűnése okozta sokk után.

Érdeklődésünkre a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kommunikációs Szolgálata azzal az információval szolgált, hogy Szotyi 12:30-ig a II. kerületi Tűzoltóságot boldogította, majd ezután gazdija felesége és lánya érte tudtak jönni, így már újra otthona melegét élvezheti.

Köszönjük mindenki nevében a törődést és a figyelmességet a tűzoltóknak, hogy nekik a másik élet is számított, aki a kocsiban ült! A gazdinak mielőbbi gyógyulást kívánunk!

 

Ezeket is ajánljuk tűzoltó témában:

Fantasztikus ötlet: szelfizz Brúnó századossal, az ország leglustább tűzoltójával

Mostantól minden Birmingham-i tűzoltóautón lesz kifejezetten állatoknak készült életmentő felszerelés

25 méter mély kútból mentettek ki egy kutyát Somogyban

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: lánglovagok

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...