Seth Casteel, a világhírű fotós új kutyás sorozatot indít

Seth Casteel fényképész neve már így is világszerte ismert, elsősorban víz alatti kutyás felvételeiről. Most új sorozata indul, a Finding Fido vagyis „Kutyakeresőben”, melyben a kutyaszakértő segít az örökbefogadóknak megtalálni a tökéletes négylábút. A speciális igényeket is figyelembe véve lép akcióba Seth Casteel, aki házhoz viszi az ember legjobb barátját. Interjúnkban mesélt nekünk a sorozatról, kutyákról és gazdikról.

 

Hogyan jött a műsor ötlete?

A szívet melengető új sorozat, a Finding Fido egy eszköz ahhoz, hogy az emberekhez közelebb hozzuk az örökbe fogadást, hogy fontos információkkal szolgáljunk arról, hogy milyen felelősséggel jár egy kutya ellátása és hogy mit érdemes nézni, mikor a tökéletes párt keressük magunk mellé. Számos tévhit kering a mentett kutyákról és általában a kutyákról, amelyeket pozitív történetekkel és valódi örökbe adásokkal szeretnénk helyretenni.

Milyen módszert használtok arra, hogy megtaláljátok a tökéletes párosokat?

Ahány ember és kutya, annyi féle. A titok abban rejlik, hogy a különböző életmódokat, a jellembeli vonásokat kell egymáshoz igazítani, ami aztán azt eredményezi, hogy a kapcsolat kölcsönösen előnyös lesz mindkettőjük számára.
Először az emberrel és családjával ismerkedek össze, eltöltök velük egy kis időt, hogy megismerjem, milyen az időbeosztásuk, mennyi szabadidejük van, milyen környezetben élnek, milyen az életmódjuk, a hobbijaik, stb. Hogy miért szeretnének örökbe fogadni, és miért most. Utána nézem meg a kutyusokat. Miközben több ebbel is találkoznak, én igyekszem találni három lehetséges egyezést. Fel sem tudom sorolni, mennyi mindent nézek ilyenkor: kor, fajta, méret, háttér, temperamentum, az aktivitás szintje…

Mit gondolsz, mit jelent a tökéletes egyezés?

Egy olyan barátságot, amely az ember és a kutya életminőségét is javítja.

Mi történik azokkal a kutyákkal, akik mégsem illenek bele új otthonukba? Milyen gyakran fordul elő ilyen?

Bár a sorozat alatt még nem fordult elő, de eljöhet az a nap, és ez teljesen normális. Egy kutyával eltölteni egy-két órát egy dolog, de egészen más, ha az életed részévé teszed. Akkor fogsz sokkal többet megtudni róla és a kapcsolatotokról, a majdani közös életetekről. Minden esetben van egy átmeneti periódus a kapcsolatban, amikor előfordulhatnak váratlan viselkedésbeli változások, amik nagyrészt kitartással és idővel megoldhatók. Nagyon fontos, hogy türelemmel legyünk ebben az időszakban. Ha viszont úgy alakul, hogy a párosítás nem előnyös az embernek és / vagy a kutyának, akkor az eb örökbe adható lesz valaki másnak, ahol jobban stimmelnek a körülmények.  

Mi a véleményed a világban jellemző állattartásról?

A kutya az ember miatt olyan, amilyen. Azt hiszem, ezt néha elfelejtik. A kutyák nem valami csoda folytán egy űrhajóban érkeztek erre a bolygóra. Többezer éven alatt a velünk való kapcsolatunkon keresztül fejlődtek olyanná, amilyenek ma. Az emberek számára a két legszorosabb kapocs egy másik emberrel vagy egy kutyával alakulhat ki. A két faj ugyanarra az ösvényre lépett, és segítik egymást a közös úton. Úgy gondolom, hogy a kutya valódi ajándék, és ezt soha nem szabadna elfelejtenünk. Ugyanannyira járna nekik a tisztelet, mint az embereknek.

Melyik volt a kedvenc történeted?

Annyi fantasztikus történetem van a karrieremből és a hétköznapi életemből egyaránt! A Finding Fido mindegyik epizódja valamiért különleges számomra, de az egyik rész, a „Finding Todd” különösen erős hatással volt rám. Az előző két kutyája elhunyt, és az egészségi állapota is rontotta az életminőségét. Olyan helyzetben volt, amikor egy kutya örökbe fogadása nem csak javítani tudott az életén, de teljesen át is tudta alakítani azt.

A Kutyakeresőben márciustól (első rész: márc 17., szombat 15:00) lesz látható a Viasat Nature-ön.

 

Cikkajánló:

A fotós szenvedélye: az idős kutyákban élő csodát szeretné megmutatni

Fekete kutyákat fotóz a menhelyen a fényképész, akiket mindenki elkerül

Egy magyar újságíró szabadidejében már több mint 3000 állatot fotózott le, hogy gazdához segítse őket

A világ leglélegzetelállítóbb kutya-gyerek fotósorozata

A fotós óriást csinált kutyájából

A világhírű fotós ingyen fényképez a menhelyen

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...