Az új applikáció segít a menhelyi kutyáknak és állatszerető embereknek a világ bármely pontján

Egy új szervezet meglepő megoldást talált a kutyájukat hiányoló, magányos gazdik felvidítására és a menhelyi kutyák boldogabbá tételére egyszerre. Ha valaki elutazik, és éppen a „hiányzik a kutyám” érzése szállja meg, egy applikáció segítségével kölcsönkérhet egy menhelyi kutyát egy kis közös időtöltésre.

 

Mindannyian ismerjük az érzést, hogyha huzamosabb ideig elutazunk otthonról, mennyire tud hiányozni kedvencünk. De sajnos néha úgy döntünk felelősen, hogy a négylábúnak jobb otthon. Ezt a pillanatot próbálja kihasználni az új applikáció, hogy ezek a gazdik segítsenek pár szép pillanatot szerezni a kevésbé szerencsés kutyáknak, akiknek még nincs saját, szerető otthona. Az app természetesen nem csak a gazdikat célozza meg, hanem azokat is, akiknek valamiért nem lehet saját kutyájuk, de vágynak a négylábú társaságra.

A Walkzee az első olyan online platform, ahol a magát magányosnak érző, sokat utazó állatszerető emberek és a menhelyeken élő kutyák egymásra találjanak, ha csak egy napra is.

Az alapítóknak, Crissy-nek és Charlie-nak akkor pattant ki az ötlet a fejéből, mikor egy fantasztikus túrát szerveztek maguknak, és azt érezték, hogy megosztanák egy kutyával is élményt – de nekik nem volt sajátjuk. Így meglátogatták a helyi menhelyet, és „kölcsönkértek” egy kutyát egy napra.

Az applikáció hatalmas előnye, hogy megadja a lehetőséget egy szerelem születésére, ha valaki éppen nem tart saját kutyát, de végleg megtetszik neki a menhelyről kölcsönkért kutya. A másik pozitívuma, hogy ha nem is születik a kapcsolatból végleges örökbe fogadás, a menhelyen otthonra váró állatoknak így is sokkal színesebbek lesznek a hétköznapjaik, élményeket gyűjtenek, kiszabadulnak a rácsok mögül és könnyebben fognak alkalmazkodni az emberekhez – ami későbbi örökbe fogadásukat nagyban segíti.

Az sem utolsó szempont, hogy míg a menhelyi kutyát sétáltatjuk, talán beleütközünk a séta során abba az emberbe, aki csak arra a kutyára vágyik, ezzel az örökbe fogadásukat is segítjük. A menhelynek pedig olyan, mintha sok sok világjáró önkéntest kapna ajándékba.

 

Ezek is szimpatikusak:

Hasznos magyar app segíti a kisállat tulajdonosokat

Sally 98 éves és még mindig menhelyi kutyákat sétáltat

Zseni ötlet az új brit utcai világítás, amit kutyakaki működtet

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: barkpost

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...