A városvezetés el akarja rejteni a kutyahús piacot a téli olimpiára érkezők elől, az árusokat nem érdekli

Elvileg arról szóltak a hírek, hogy tavaly májusban bezárják a Szöul külterületén működő Moran piacot, ahol a kutyahús az egyik legkeresettebb termék, de az ígéretek ellenére a piac még mindig működik. A téli olimpia hamarosan indul: a város vezetősége annyit kért az árusoktól, hogy lehetőleg a kutyák ne legyenek szem előtt, de a piacon mindössze annyi történt, hogy kitettek fotózni tilos táblákat. 

Évi 80,000 kutyát ölnek le azért, hogy egy tradicionális levest készítsenek belőle. De mivel hamarosan kezdetét veszik a Téli Olimpiai Játékok PyeongChang-ban, így a város vezetősége figyelmezteti az árusokat: a turisták inkább ne lássák a kutyákat. Ugyanaz a vezetőség, aki azt állította, hogy tavaly májusban nemzetközi nyomásra bezárják a helyet.

A legfrissebb fotók alapján az árusokra a város elöljárói sem voltak túl nagy hatással – az olimpiai játékok pénteken a kezdetét veszik, de a piacon minden változatlan. Illetve egy valami nem: mindenhol kihelyeztek fényképezni tilos táblákat.

Dél-Koreában a kutyahús kereskedelem egy legális, ámde szürke területe a gazdaságnak, bár hivatalosan az állam ráncolja rá a szemöldökét, de gyakorlatilag jó bevételt jelent a részükre. Minden harmadik koreai kóstolt már kutyahúst, de átlagosan csak a 20%-uk fogyasztja rendszeresen.   

Az egyik árus elmesélte, hogy bár az állatok lemészárlása tiltott, de mégis tolerálják, mert a belőlük készült ételek igen népszerűek. Az árusok nagy része tiltakozott a fotó készítés ellen, és tagadják, hogy a kölyökkutyák is ugyanott végeznék, mint felnőtt társaik. – A kutyák vagy háziállatok, vagy hús alapanyag. Ez rajtad múlik: miután megveszel egy kutyát, azt teszel vele, amit akarsz – 

Bár az utolsó mondat brutálisan hangzik, valóban igaz: az állatok mind kiszolgáltatottak az embernek. Ne felejtsük el, hogy a kutyák mellett rengeteg más állat millióit mészárolják le hasonló körülmények és szenvedések között. Minden országnak megvannak a maga véres hagyományai, amit más országok gyomorforgatva utasítanak el. Mindig el kell gondolkodni, mennyire van joga az egyik nemzetnek beleavatkozni a másik nemzet szokásaiba.

Ha belegondolunk: az ínycsiklandozó marhapörkölt, amit mi, magyarok az asztalra teszünk, a „hozzávalónkat” más országban szent állatként tisztelik – és igen csak csodálkoznánk, ha petíciót írnának a marhapörkölt vagy a steak betiltásáért. Sokak véleménye az, hogy a kutya más. Pedig olykor elfelejtjük, hogy minden állat érez, szenved, fájdalmat és félelmet él át, hogy végül a tányérunkon végezze. Kinek mi ízlése szerint.

 

Ide kapcsolódó híreink:

Taiwanon már betiltották

Tavaly még arról szóltak a hírek, hogy a yulin-i fesztiválon is betiltják

Amerikába menekítik a kutyákat Dél-Korea húsfarmjairól

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a kutyabarát.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...