A zenei alkalmazás és a menhely együtt segít egymásra találni a hasonló zenei ízlésű kutyának és gazdinak

A Glasgow-i Egyetem korábban bizonyította, hogy a különböző zenei stílusok hatással vannak a kutyák viselkedésére, és személyiségük is befolyásolja, milyen zenét hallgatnak szívesen. Ezt kihasználva a Spotify zenei alkalmazás egy müncheni állatmenhellyel társult, hogy segítsenek megtalálni a tökéletes kutya-ember párokat a zenei ízlésük alapján. 

Örökbe fogadni egy kutyát egy menhelyről nem kis feladat – sajnos rengeteg korú, fajtájú, kinézetű eb várja, hogy egyszer csak rátaláljon a nagy Ő. A menhelyi dolgozók számtalan módszert találnak ki, hogy egy kutyára felhívják a figyelmet, vagy a lehető legjobb választást segítsék meghozni a menhelyre látogatóknak.

A Spotify zenei alkalmazás különleges ötlettel állt elő: a Glasgow-i Egyetem korábbi kutatására hivatkozva különböző zenei ízlésekbe sorolták a müncheni menhely lakóit, hogy így irányítsák egymásra azonos ízléssel rendelkező ember és kutya figyelmét.

Az egyetem kutatása során ötféle zenei stílusban játszottak a kutyáknak számokat: soft rock, Motown, pop, reggae és klasszikus zenéket. Közben ellenőrizték az ebek nyugalmi állapotát. A vizsgálat eredményei szerint általánosságban igaz volt a résztvevőkre, hogy sokkal több időt töltöttek fekvéssel, nyugalmi pozícióban, miközben bármilyen zene szólt – de különösen a soft rock és a reggae zenéknél, és a szívverésük is sokkal lassabb lett.

A kutatás hatására számos menhely gondolkodott el a zene jótékony hatásán, és tervezte, hogy bevezeti a zenék lejátszását a kenneleknél.

Most a Spotify tette le a voksát az állatok megsegítése mellett: Az Adoptify weboldalon megtalálhatók a menhely lakói – zenei ízlésük alapján besorolva, amit korábban lejátszási listákkal teszteltek, és további aranyos videók hívják fel a figyelmet a gazdira váró, szerethető négylábúakra.

 

Mások így segítenek:

Fekete kutyákat fotóz egy gondozó a menhelyen, akiket mindenki elkerül

Különleges kutya örökbe fogadható – most egyedi különleges sörrel

Egy über sofőr így népszerűsíti a menhelyi örökbe fogadást

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: creativity-online.com, bbc
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...