Saját KB bal
Saját KB jobb

Meglett Borzi és Maszat, a közért elől ellopott kutyák

Borzit és Maszatot november 28-én vitték el a 6. kerületből. Gazdái mindent felforgattak, hogy kutyáikat megtalálják, és közben szembesültek: Magyarországon cseppet sincsenek biztonságban a háziállatok. Az ő kutyáik szerencsére végre meglettek!

A kutyák gazdái a budapesti Szondi-Rippl Rónai sarkán lévő közért előtt hagyták két kedvencüket, amíg beszaladtak vásárolni. A kutyákat szerintük alaposan kikötötték, elszökni nem szökhettek el maguktól.

Egy kétségbeesett posztban kezdték meg a keresést. – „Ők családtagok számunkra. Kétségbeesetten keressük őket. Minden létező irányban mozgosítunk mindenkit; barátokat, fedél nélkülieket, a rendőrséget, állatvédő ligákat, állatorvosokat, menhelyeket, stb”.

Mindent felforgattak, hogy az állatokat megtalálják, akik közül az egyik már 11 éves, és mindketten orvosi kezelésre szorulnak. Külön facebook csoportot hoztak létre a keresésükre, de emellett másoknak is szerettek volna segíteni, akik hasonló helyzetbe kerültek.

„Abból a fájdalomból, amit Borzi és Maszatunk kétségbeesett keresése során élünk át most ezekben a percekben, napokban, világossá vált számunkra, hogy tennünk kell, sokkal többet, és másokért is, hogy senkinek se kelljen átélni ilyen gyötrelmeket, ne lehessenek védtelen szeretteink, családtagjaink, ebgyerekeink kitéve az elrablásnak, bántalmazásnak. Sokáig homokba dugott fejjel és naiv jóhiszeműséggel haladtunk el ilyen és hasonló esetek mellett. Saját tragédiánk kellett, hogy ráébredjünk, hogy itt az ideje ennek véget vetni. Hisszük, hogy összefogással felvehetjük a harcot. Nem Félni – Megállítani!” – írják oldalukon.

Szerda délután egy videóban jelentkezett be az egyik gazdi, és könnyes szemmel adta hírül: két kutyájuk végül meglett. Döbbenetes: közel 180 kilométerre, Újszászon találták meg őket. 

Egyelőre nem árultak el több részletet, de arra mindenképp fel szeretnék hívni a figyelmet az egész esettel, hogy létező problémával állunk szemben – ami különösen megnöveli a kutyabarát intézmények, boltok, helyek szerepét és pozitív társadalmi hatásait.

 

Sajnos az egész világon hatalmas gondot okoz a kutyalopás:

Újra megpróbálják bevezetni a kutyaparkolót New Yorkban

Így lett meg Zoi, a villamosról lerugdosott kutya

Belvárosi kávézó teraszáról loptak el egy kutyát

Ellopták egy hölgy kutyáját a pláza elől

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...