Amputálták a férfi mindkét lábát, miután édesanyja kutyája megkarmolta

Súlyos vérmérgezéssel került kórházba az a brit férfi, akit az anyukája kutyája meg karmolt, mikor munkából hazajövet üdvözölték egymást. Kómába esett és mindkét lábfejét el kellett távolítani, hogy megállítsák a fertőzést.  

Nottingham – a 48 éves Barry Wallace-nak szomorú hírrel kellett szembesülnie, miután kórházba került. Mikor hazaérkezett, a család kedvence, Harley lelkesen üdvözölte, mint mindig azelőtt. Ahogy felugrott Barry-re, az egyik karját kissé megkarcolta. Nem volt nagyobb a sérülés, a mindössze egy centiméteres sérülés olyan volt, mint ha egy papír vágta volna meg a férfi kezét.

„Harley már 5 éve anyukám kutyája” – mesélte Barry. – „Játékos kutya, is mindig izgatott, ha meglát, hiszen gyakran viszem sétálni. Rám ugrott és megkarcolta a kezemet a fogával. Akkora volt a karcolás, mint a körmöm. Nem is törődtem vele.”

Amikor pár órával később édesanyjától hazaért, remegni kezdett: tudta, hogy valami baj van. Bár akkor még azt hitte, evett valami rosszat, így lefeküdt pihenni egy kicsit. Az egészen apró sérülés körülötti terület hihetetlen gyorsasággal romlani kezdett.

Másnap még tovább romlott az állapota, akkor már elhatalmasodott a pánik a férfin, az arca is vörösödni kezdett.

23 órával a karmolás után a férfit sürgősen kórházba szállították. Fülei, orra és lábai feketedni kezdtek, azonnal az intenzív osztályra került súlyos vérmérgezéssel. Az orvosok azonban tanácstalanok voltak, mi okozhatja az állapotát, hiszen semmilyen jelét nem látták sérülésnek, állat támadásnak. Másnapra a veséje is leállt, így mesterséges kómában tartották az orvosok, hogy a szervezete alacsonyabb szinten működjön, amíg rájönnek a lehetséges kezelésre. Végül hat teljes hétig volt kómában, miközben az orvosok az életéért küzdöttek.

Felesége azt hitte, elveszíti férjét, lábai és már karjai egy része is teljesen elfeketedett.  Végül kiderült, hogy a fertőzést egy a kutyák szájában élő baktérium okozta, amely csak ritka esetben képes ilyen pusztításra az emberi szervezetben.

Több hét kóma után azzal is szembesülnie kellett a párnak, hogy a férfi mindkét lábfejét majd mindkét lábát elvesztette, csak így tudták megállítani a fertőzés terjedését. A férfi alig tudta felfogni, mi történt vele, mikor magához tért.

A férfi édesanyja annyira kiborult a történteken, hogy leadta kutyáját a helyi menhelynek, hogy keressenek neki új otthont. Az asszony azt nyilatkozta, hogy tudja, hogy nem a kutya hibája volt, ami történt, de ez az eset egy olyan esemény sorozatot indított el, ami egyszerűen mindent megváltoztatott.

 

Kissé vidámabb történetek:

3 lábú kutyusok segítenek a 6 éves amputált lábú kislánynak megbékélni a világgal

A 12 éves amputált lábú kisfiú 3 lábú kutyát választott maga mellé társnak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...