Saját KB bal
Saját KB jobb

A család minden négylábú tagja háromlábú

Breanna Sarver egy háromlábú kutyába szeretett bele. Casey annyira megmutatta gazdájának, hogy az ő élete semennyivel nem kevésbé boldog, mint többi társáé, hogy gazdája már az ötödik kutya befogadását intézi. Csak itt a négylábúak mind háromlábúak. 

Amikor Breanna Sarver elkezdett az örökbe fogadás gondolatával foglalkozni, és megkezdte leendő kutyája keresését, annyit tudott, hogy golden retrievert szeretne. Amikor meglátta Casey-t, azonnal tudta, hogy ő az – azon pici hiba ellenére, hogy a kutya három lábbal született.

A fotója láttán Breanna kocsiba vágta magát, és két órát autózott, hogy hazavigye Casey-t. Szerelem volt első látásra, és szemmel láthatólag egyiküket sem érdekelte, hogy az kicsit más, mint a többi.
„A legjobb szó rá az, hogy boldog” – mondta Breanna – „Mindig is az volt, mindentől boldog. Az, ha velem jöhet a munkába, az, ha játszunk vele, az, ha hazaérünk egy hosszú nap után. Szinte sehova nem mentem nélküle.”

Casey olyan erős hatással lett a családra, hogy Breanna és barátja úgy döntöttek, még egy olyan kutyust befogadnak, aki hasonló rendellenességgel küzd. Harper lett a választott, aki azonnal beilleszkedett a családba. Csodálatosan megvoltak egymással, ám egy hónappal később tragédia történt: Casey elhunyt.

Gazdáinak fogalmas sem volt, hogyan élnek túl egy ilyen hirtelen tragédiát. Két napra rá jött a hívás ugyanattól az állatmentő csapattól, akitől Casey-t örökbe fogadták: előző kutyájuk testvére, aki szintén ugyanúgy három lábbal született, új otthont keres.
„Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hirtelen új kutyát fogadok be az otthonomba Casey halála után, de a sors olykor elképzelhetetlen helyzeteket produkál” – mondja Breanna.

Négy nappal kutyájuk halála után megérkezett a testvére, Chance. Új családja szerint nem is hozhattak volna ennél jobb döntést: Chance segített túlélni a gyász időszakot, mellette pedig ő is kapott egy új esélyt egy jó életre.

Ahogy Chance nőtt, úgy hasonlított egyre jobban elhunyt testvérére. Így Breanna kicsit úgy érezhette, hogy előző kutyája sem hagyta itt teljesen. Azt mondja, ugyan nem ugyanaz a két kutya, de Chance jelenlétével Casey-t is maga mellett érzi. Mivel így könnyebben sikerült átvészelni a gyászt, a család nem sokkal később egy újabb kutyával bővülhetett: egy újabb három lábúval. Oakley azért különleges, mert kevesebb lába mellett vak is.

Sokan megkérdezik, vajon a pár hogyan tud ennyi problémával megküzdeni, de számukra ez nem gond, ez a természetes. Ők a családjuk.

 

„Nem nézünk szembe annyi kihívással, mint amit az emberek feltételeznek. Ők ugyanúgy futnak, ugrálnak, játszanak, mint négylábú társaik, talán kicsit gyorsabban kifáradnak.” – meséli Breanna. Figyelnek, hogy ne hízzanak el, nehogy a 3 lábuknak felesleges terhet kelljen cipelnie. A három kutya imádja egymást: mintha mindig összetartoztak volna. Gazdájuk szerint Chance már azelőtt tudta, hogy új társuk vak, mielőtt ők teljesen meggyőződtek róla. Teljesen máshogy viselkedett a család új tagjával.

 

A család hálás első három lábú kutyájuknak, Casey-nek, aki megmutatta: semmi extra vállalással nem jár segíteni egy kutyán, aki egy kicsit más. Hamarosan megérkezik az új családtag: Willow, akit alig várnak, hogy mind a három lábát örökre betegye otthonukba.

 

Még több élet kevesebb lábon:

 

A 12 éves amputált lábú kisfiú háromlábú kutyát keresett maga mellé

Háromlábú kutya volt az első világháború hőse

Elválaszthatatlan társak – a beteg kisfiú és a háromlábú kutya

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: the dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...