Az ügyészség letöltendő börtönt kér Fülöp kínzóira

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja azt a nagycserkeszi párt, akik zsinórt tekertek kutyájuk nyakára, úgy éheztették. Az ügyészség ténylegesen letöltendő börtönbüntetést kért – tudta meg a Szabolcsihír.

Nagycserkeszre azóta hatalmas békés tüntetést is szerveztek az állatvédők, hogy felhívják a bíróságok figyelmét: állatkínzásért nem egyenértékű büntetés a pénzbírság vagy a felfüggesztett börtön. Ugyanis, régóta ismert tény, hogyha valaki állatot bánt, az emberrel is könnyebben megteszi.

A vádirat szerint Fülöp nyakára már 2016 őszén rákerülhetett a zsinór, ami végül annyira rászorult, hogy sem enni, sem inni nem tudott.

Az állatot a mezőőr fedezte fel, ő értesítette az állatvédőket. Rengetegen szurkoltak neki, számos szakember próbálta meg talpra állítani egészségét, de Fülöp sajnos feladta.

Az állatkínzás elkövetését tagadó vádlottakkal szemben Dr. Zsíros Zsolt címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész főügyész végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

 

Legutóbb Pécsett született pozitív ítélet egy állatkínzásos ügyben, de az országban még igencsak ritka egy ügy hasonló lezárása.

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: szabolcsihír
A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a kutyabarát.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...