Saját KB bal
Saját KB jobb

A 98 éves férfi 2 millió dollárt adományozott a vadvilág mentésére, majd örökbe fogadott egy idős kutyát

A chicago-i Russ Gremel úgy döntött, még életben szeretne lenni, mikor a pénzét valami jóra használja. Egy sikeres tőzsdebefektetésnek és egy életen át tartó takarékoskodásnak köszönhetően hatalmas segítséget nyújtott a vadvilág egy apró részének megmentésében. Ezek után pedig még egy kutya életét is megmentette.  

A szép kort megélt úr 70 évvel ezelőtt megvásárolt egy 1000 dollárt (270 ezer forint) érő részvény csomagot. Spártai és takarékos életmódja miatt soha nem volt szüksége a nyereségre, így a hosszú évek során minden fillért tovább tudott fialtatni. Mára ez egy két millió dollár (542 millió forint) értékű részvénycsomaggá duzzadt.

Russ nőtlen, gyermeke sem született. 95 éve ugyanabban a chicago-i házban él. Mindig is úgy gondolta, ez a pénz nem az övé, ezért sem kezdett vele soha semmit, mindig is valamilyen jó célra szánta.


Russ Gremel, Hawaii, 1941

Miután szolgált a II. világháborúban, beiratkozott a jogi egyetemre, majd mintegy hatvan éven keresztül egy cserkész közösség fő cserkész-mestere volt.

Russ támogatásából a Gremel Vadvilági Menedékhely egy közel 400 holdnyi földterületet lesz képes megvásárolni, ahol többek között többszáz madárfajt tudnak majd megmenteni.

Miután megtette a fantasztikus felajánlását, apák napján elhatározta, hogy örökbe fogad egy idős csivavát, akit állatvédők az utcáról szedtek össze. A kiskutya rákkal küzd, így az utolsó éveire már csak egy szerető otthonra volt szüksége.

Russ mindig is imádta a csivavákat, kettőt is felnevelt majd eltemetett. Amikor elhozták az új lehetséges kedvencet Russ házába az első találkozásra, rajta kívül a szomszédok is mind összegyűltek nála, és miután látták, hogy szerelem volt első látásra, biztosították a jószívű öregurat, hogy mindenben segítenek neki, ha a kutya ellátásában szükségre szorul. Így biztonsággal fogadhatta magához, és menthetett meg a vadvilág egy szeletén kívül még egy életet.

 

Itthon és külföldön is vannak még pozitív példák:

A 89 éves Józsi bácsi belevette a végrendeletébe a menhelyi kutyákat

90 éves önkéntes segít a menhelynek

Kezdeményezik a hagyatéki törvény módosítását

 

 

 

(kutyabarárt.hu)

Forrás: Today
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...