Saját KB bal
Saját KB jobb

Meglátta a futót a sivatagban, utána szaladt és örökbe fogadtatta magát még a verseny alatt

Nehéz lépést tartani Dion Leonard ultramaraton futóval, aki legutolsó versenyén mégis furcsa kompániát talált magának. A kóbor kutya a Góbi sivatagban zajló versenyen kinézte magának Leonardot, és onnantól egy percre sem hagyta magára. 40 kilométert futott le vele, mert úgy gondolta, neki kellene a gazdájának lennie. Ő lett.

Hihetjük azt, hogy szép sárga meze tetszett neki annyira, de inkább mondjuk azt: ha valaki egy pár, az a világ másik felén is egymásra talál. Azonnal valami elszakíthatatlan kötelék alakult ki ember és kutya között. A kutya becsatlakozott a futó mellé, és az egy hetes verseny alatt nem tágított többé mellőle, annak ellenére, hogy a sivatag hőmérséklete olykor elérte az 51 celsius fokot.

A helyszín után Leonard a Gobi nevet adta a kutyának, muszáj volt elnevezni, hiszen az állat még aludni sem volt hajlandó máshol, mint Leonard sátrában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azért a többi résztvevővel is nagyon kedves volt, így egy idő után már félhivatalos kabalaként tartották számon a versenyzők. Mindenki figyelt a jóllétére, rendszeres vízfogyasztására.

Az első nap 40 kilométere után még két teljes napot futott Gobi Leonard mellett. Egészsége érdekében a kutyát később inkább diszkvalifikálták a versenyből, az utolsó két napon inkább pihent, és a célvonalnál várta újdonsült gazda-féléjét.

Leonard teljesen odáig volt Gobi-ért, de a szigorú törvények miatt nem tudta azonnal hazavinni magával Európába. Azonnal segítséget kért a helyi állatvédelmi szervezetektől és a verseny szervezőitől. Gobi, amíg mindent elintéztek az utazásához, a verseny helyi menedzserénél kapott szállást.

Mára Gobi kijutott a sivatagból, ki egész Ázsiából, és hamarosan újra együtt lehetett Leonard-al, akit egyszerűen meglátott, kiválasztott magának, és addig futott utána, míg a férfi meg nem értette: ők ketten összetartoznak.

 

Cikkajánlónk:

3 kilométert gyalogolt a járni alig tudó anyakutya, hogy megmutassa, hol vannak a kölykei

A világ 11 hős életmentő kutyája

9 év után került vissza az elveszett kutya gazdájához

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dogtime

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...