Saját KB bal
Saját KB jobb

Sebészeti asszisztens szedte ki a kocsiból és felügyelte egy hétig a műtétből lábadozó sofőr kutyáját

Jose Carbajal teherautósofőr: állandóan járja az Egyesült Államokat jobbján az abszolút legjobb barátjával, Mr. Midnight-al, aki egy percre sem szakad le gazdájáról. Akkor kerültek hatalmas bajba, mikor a férfi egyik útja során vakbélgyulladással a sürgősségire került, kutyája pedig a zárt kamionban várta, hogy visszatérjen. 

A 8 hónapos tagbaszakadt eb imád a teherautóban utazgatni, kifelé bámulni az ablakon, és egyszerűen csak úgy együtt lenni gazdájával. Az egész országot beutazták, mikor egyszer útközben érte őket a baj.

Jose rosszul érezte magát, gyomrát fájlalta. Úgy gondolta, van olyan erős a fájdalom, hogy azonnal orvoshoz forduljon, de legfőképp kutyája miatt aggódott, hiszen a hosszú utak során csakis egymásra számíthatnak. Kedvence pedig őérte aggódott.

„Azon a 15 órán át, mikor már jócskán nem éreztem jól magam, Mr. Midnight is tudta, hogy valami nincs rendben. Nem evett, nem ivott, és teljesen kedvetlen lett. Szomorú szemekkel meredt rám” – mesélte Jose.


Jose és Mr. Midnight

Mikor a férfi végül kórházi segítséget kért, kiderült, hogy azonnali műtéti beavatkozásra van szüksége, mivel súlyos vakbél gyulladása van. Jose pánikba esett, de nem maga miatt. – „Amikor megtudtam, hogy műteni kell, kiborultam, mert nem tudtam, mi fog történni így Mr. Midnight-al. Kint várta a kamionban, hogy kijöjjek hozzá a vizsgálat után, engem viszont már nem engedtek ki.”

Jose elpanaszolta az orvosi asszisztenseknek, hogy a kutyája kint várja a kocsiban, és nincs, aki vigyázzon rá, amíg ő itt van bent. Az ápolók azonnal akcióba léptek, nem hagyhatták, hogy betegük kedvence egyedül maradjon.

Deanna Mahaley sebészeti asszisztens is hallotta a történetet Jose és Mr. Midnight helyzetéről. Családjával már hat mentett kutyának biztosítanak otthont, így nem kellett sokat gondolkodnia, hogyan tudna segíteni.

„Közvetlenül Jose műtétje után kapcsolatba léptem az őt ellátó sürgősségis nővérekkel. Gyorsan írtam a férjemnek, aki azonnal Mr. Midnight segítségére sietett, és az egyik nővér segítségével kiszedték a kocsiból. Amikor pedig végeztem a munkámmal, felmentem Jose kórtermébe, és elmondtam neki, hogy nyugodjon meg, a férjemmel van a kutyája.”

A kutya egy egész héten keresztül lakott a Mahaley családnál, amíg gazdája lábadozott. Jól kijött a család többi kutyájával, teljesen beilleszkedett mindenki közé. Ha Deanna és férje nem lépett volna közbe, elképzelni is borzalmas, mit kellett volna átélnie az alig 8 hónapos kölyöknek.

„Amikor meghallottuk, hogy Jose kocsijában egy fiatal kutya rostokol, és talán halálra rémülve várja, hogy gazdája visszatérjen, azonnal tudtuk, hogy a helyzetet meg kell oldani” – mesélte Deanna. – „Beleőrültem a tudatba. Bele sem gondoltam, mi lesz, ha hazahozzuk, egyszerűen csak minden úgy történt, ahogy történnie kellett.”

Jose felépült, és azóta újra együtt vannak imádott kutyájával. A férfi el sem hitte, mit tett érte a hölgy és családja. Azóta is tartják a kapcsolatot, és sosem felejtik majd el, mennyire természetes volt a család számára, hogy segítsenek egy bajba jutott kutyán és gazdáján.

 

Cikkajánlónk:

Több hét kórház után így fogadta a kutya lesoványodott gazdáját

Új-Zélandon kutyabarát kórház működik

Titokban örökbe fogadta az anyuka a kutyát, akibe kisfia beleszeretett

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...