Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutya, aki miatt újra tanult mindent a súlyos fejsérüléssel fekvő, mozdulatlan kisfiú

Caleb Howard egy autóbalesetben elvesztette édesanyját, testvérét, és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy az orvosok nem tudták megmondani, állapota valaha javulni fog-e egyáltalán, mivel nem reagált semmire. Édesapja és nagymamája akkor megtalálták mellé Colonelt, aki miatt Caleb újra tanult mindent, ma pedig már iskolába jár. 

Caleb nem tudott mozogni, amikor Colonelt, a képzett golden retrievert bemutatták neki. Motiváló erőnek tervezték, hogy Caleb újra akarjon kapcsolatot teremteni, de maguk sem gondolták, milyen eredményeket fognak elérni a kutya segítségével.

Amint Colonel megjelent a kisfiú mellett, Caleb figyelme azonnal életre kelt, és állapota drámai fordulóponthoz érkezett: pillanatról pillanatra mutatott javulást, bár a gyógyulás útja így is hosszúra nyúlik. Elsőként a kutya megsimogatása sikerült Calebnek, azután a labda eldobását is elkezdte gyakorolni, ami az érdeklődése mellett a motorikus képességeit is gyorsan fejleszti.

A kisfiú terapeutája szerint habár Caleb még nagyon fiatal, de sajnos gyakran előfordul, hogy egy ekkora trauma hatására depresszióba esnek a gyermekek is, és semmilyen motivációt nem éreznek arra, hogy az életüket újraindítsák. Ezt az igényt indította el Caleb helyett a kutya, majd azóta is folyamatosan biztosítja a célokat, az aktivitást.

És hogy mi a legfőbb érték, amit a Calebhez hasonló gyógyulófélben lévő gyermekek kapnak a Colonelhez hasonló kutyáktól?

„Azt hiszem, nagyon szeret engem!” – mondta mosolyogva a kisfiú, akiről azt sem gondolták, hogy valaha újra mozogni fog.

 

Ezeket is érdekesnek találhatod:

Bodza, a terápiás kutya utat nyit a sérült gyerekekhez

11 terápiás golden retriever segített feldolgozni az orlando-i merényletet

Valóban hatékony-e az állat-asszisztált terápia?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Viralnova
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...