Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy éjszaka alatt annyi adomány gyűlt össze, hogy a kigyulladt menhely adománystopot hirdetett

Szerda este tűz ütött ki Kiskunlacházán a menhelyen, amelyben minden, az épületben lévő kutya elpusztult, a többi állat pedig, aki menekülni tudott, a környéken húzhatta meg magát. Az emberek összefogását mutatja a bajban, hogy egy éjszaka alatt annyit tudtak segíteni, hogy a menhely működése már több napra előre biztosított.

A tüzet eloltották. A rendőrség megerősítette, hogy aki bent volt az istállóban, 2 kutya kivételével mind odaveszett. 250 kutya és 40 macska maradt élelem nélkül. Eddig 60 áldozatról tudni biztosan. A szándékosságot kizárták, az istállóban lévő szalma kaphatott lángra valahogyan.

A tragédia után nem sokkal alakult egy közösségi csoport, aminek ma reggelre már csaknem 900 tagja van. Egyesületek és magánemberek együttes erővel igyekeztek segíteni, hogy legalább a megmaradt állatokról tudjon a menhely vezetősége gondoskodni.

Fuvarokat szerveztek az ország minden pontjáról, hogy a tárgyi felajánlásokat eljuttassák, de rengeteg pénzügyi hozzájárulás is érkezett. Sokan akartak a helyszínre menni, de a menhely azt kérte, most elegen vannak, jelenleg úgysem tudnának mindenkinek feladatot adni.

A kutyákat, akik a tűz elől menekültek, mind sikerült megfogni, nincs több állat szabadon, mindenki elhelyezése megoldott, pedig rengeteg felajánlás érkezett ideiglenes befogadásra.

A menhely ezután átmenetileg adománystopot hirdetett, és arra buzdítja a segíteni vágyókat, hogy látogassák meg a helyi állatmentő szervezeteket is, mert mindenkinek elkél a segítség.

 

 

A szomorú előzményeket itt megtalálod.

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...