Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyaszorítóban az Illatos úton

Telt ház van, a kennelek szűkek, de a gondozók így is mindent megtesznek az állatok kényelméért. A kutyák prémium minőségű tápot és sok törődést kapnak, sőt futópadot is használhatnak – mesélte Rejtényi Péter állat-egészségügyi munkatárs, aki az Origónak bemutatta a telep mindennapi életét.

Száz torokból feltörő ugatás, rácsok mögött ugráló, csaholó vagy csak éberen figyelő kutyák – első pillantásra börtönhöz hasonlít az Illatos úti ebtelep, de a látszat csal. Az ide bekerülő kutyák több törődést és jobb ellátást kapnak, mint sok, ridegen tartott társuk.

Kondizhatnak a kutyák

A fővárosi önkormányzat Rendészeti Igazgatóságához tartozó ebtelep, más néven Állategészségi Szolgálat élhető otthont próbál teremteni az elhagyott, kidobott házi kedvenceknek: a nagy mozgásigényű kutyákat naponta sétáltatják, sőt a napokban két különleges futópadot is felavattak, amelyeken az örökmozgó fajták fáraszthatják ki magukat – ezért is látogattunk ki az Illatos útra.

„A kutyakondit a Vigyél Haza Alapítványtól és egy magánszemélytől kaptuk. Nagy szükség van rá, az állatok rosszul bírják az egyhangúságot, nekik is kellenek az új élmények” – mesélte Rejtényi Péter, az Illatos úti ebtelep állat-egészségügyi csoportvezetője, aki a futópadoknál többet is mutatott: körbevezette az Origo munkatársait, részletesen ismertetve az állatok és gondozóik mindennapjait.

A cikk tovább teljes terjedelmében tovább olvasható az Origo.hu odalán.


Fotók: Bielik István – Origo

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: origo.hu
Fotók: Bielik István, Origo

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...