Oinos WineBar & Bistrot

Barátságos. Könnyed. Egyedi. Fedezd fel! A vendéglátás barátságos, a mentalitás olaszosan könnyed, a lokáció pedig ellenállhatatlanul egyedi.

— Néhány percre a központtól, mégis békés, különleges helyen —

A Rákóczi tér hallatán sokáig leginkább a kricsmikre és a padokon szotyizásra asszociáltunk, nem pedig egy gyümölcsös Feketelánykára, vidám, olaszos hangulatra és látványos, modern designra. Pedig 2014 óta mindez egy fedél alatt megtalálható a Vásárcsarnok épületében. Az Oinos ugyanis ténylegesen a csarnok részét képezi. A környékbeliek szerint, valamikor pékség üzemelt itt, később vegyeskereskedés, aztán egy jó ideig üresen állt, mígnem a firenzei származású, immáron több mint egy évtizede Budapesten élő, olasz üzletember rá nem talált a helyiségre. Neki köszönhetően a tágas, magas tér megtelt élettel, izgalmas belső építészeti megoldásokkal, egy igazán különleges borszelekcióval és otthonos hangulattal.

— Bármilyen alkalomra —

Az Oinosban a vendég az első. Kívánság szerint, akár 5-6 féle bort is nyugodtan megkóstolhatunk, hiszen a lényeg, hogy megtaláljuk a tökéletes párosítást a tányérunkon lévő ételhez. Ha szeretnénk, elücsöröghetünk a laptopunk és egy-két csésze finom kávé mellett, de, ha éppen nincs időnk leülni, pár perc alatt elkészül az elviteles pizzánk. Komoly üzleti vacsora, laza baráti borozás, vagy egy családi ebéd? Az Oinosban minden alkalommal otthon érezhetjük magunkat.

— Új séf, új étlap! —

Az étlap változatos és színes, az alapanyagok frissek és a legtöbb autentikusan olasz területről származik.

A dél-olasz séf, Fabrizio Caldarazzo, nem csak könnyed, felszabadult hangulatot, de profizmust is hozott a konyhába.

Fabrizio Dél-Olaszországból egyenesen a londoni fúziós konyha kellős közepébe csöppent, az első nagy kihívása egy brazil-japán fúziós étterem volt. Ahhoz képest, hogy akkor még teljesen ismeretlenek voltak számára az egzotikus alapanyagok, remekül vette az akadályt, de nem sokkal ezután máris egy újabb izgalmas próbatétel várt rá. Párizsban egy 2 Michelin-csillagos étteremben kezdett el dolgozni, egy francia séf mellett, francia csapatban, egyedüli olaszként, ami a saját bevallása szerint, „igencsak kihívásokkal teli időszak volt.” A séf pályája ezek után sem volt unalmasnak mondható, megtanulta a sushi készítés tudományát, de megnyitott egy olasz-spanyol fúziós tapas bárt is.

Az Oinosba egyfajta edukációs misszióval is érkezett, szeretné jobban megismertetni a vendégekkel a fúziós konyhában rejlő lehetőségeket és izgalmakat, de mint mondja, csak kis léptekkel haladva. Fabrizio tisztában van vele, hogy nagyobb bizalmat szavazunk meg azoknak az ételeknek, amiket már ismerünk, de szerinte itt-ott egy kis finom csavarral, hosszú távon a különlegességeket is meg lehet szerettetni bárkivel.

Az Oinos kellemes találkozóhely mindazok számára, akik már unják a bulinegyedet, vagy éppen hazafelé menet még megkóstolnának egy pohár különleges bort, kellemes és igényes környezetben.

Weboldal

Facebook

Instagram

Nyitva tartás:

Hétfő – Csütörtök: 12.00 – 23.00

Péntek – Szombat: 12.00 – 01.00

Vasárnap: 12.00 – 23.00

Cím: 1084 Budapest, Rákóczi tér 7.

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok