Saját KB bal
Saját KB jobb

Gyors és egyszerű tipp, hogy ellenőrizd, nem túl forró-e az aszfalt

A forró aszfalton/betonon egyikünk sem mászkálna szívesen, miért hagynánk, hogy a kutyáink ezt tegyék? Nézzük, hogyan lehet ellenőrizni, biztonságos-e egy sétához az aszfalt hőmérséklete!

Az utak nyáron rendkívül gyorsan felmelegednek, és jó ideig magukban is tartják a forróságot. A cipőknek, szandáloknak hála nekünk nem kell megégetnünk a talpunkat, ezért könnyen megfeledkezünk róla, hogy a négylábúak bőre közvetlenül érinthezik a hőt magába szívó felülettel. Mint ahogyan vizespalack és kutyaürülék felszedő zacskó nélkül sem szabad elindulunk otthonról, a séta előtt arról is meg kell győződnünk, nem túl forró-e az útburkolat.

Ennek nagyon egyszerű a módja: kézfejünk felső részét az úthoz kell érintenünk nagyjából 5 másodpercre, és ha forrónak észleljük, a kutyánk is annak fogja találni. Ilyen feltételek mellett senki ne induljon sétára, vagy ha teheti, kizárólag a füves részen vezesse az ebet. Azoknak, akiknek a kutyája nem tiltakozik ellene, a kutyacipő is jó opció, a városban élők talán egyetlen mentsvára. Mivel ott kevesebb a zöldterület, és sokkal több a beton, nem árt időben felkészülni, és beszerezni néhány pár csúszásgátlóval ellátott kutyacipőt a megfelelő méretben, hogy ezt a gátló tényezők sikeresen kiiktassuk.

Forrás: www.her.ie
Kép: Pixabay
Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...